Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Mini-stagiuni estivale ale Teatrului "Jean Bart", pentru turişti

ro

24 Aug, 2011 20:37 1509 Marime text

Prima mini-stagiune estivală a Teatrului 'Jean Bart' din Tulcea va începe miercuri seară cu avanpremiera naţională a spectacolului 'Chinezii', de Mircea Cornişteanu, conducerea instituţiei de teatru dorind să permanentizeze această mini-stagiune estivală pentru turişti.

Din programul acestei mini-stagiuni fac parte două spectacole - unul de teatru şi unul de muzică folk, piesa de teatru 'Chinezii', cu Cerasela Iosifescu şi Mircea Alexandru, urmând să fie prezentată publicului miercuri, începând cu ora 20,00, şi joi, începând cu ora 19,00.

'Am profitat de vacanţa artiştilor din Bucureşti pentru a-i aduce la Tulcea, la cererea iubitorilor de teatru. Spectacolul este o producţie a Tulcei 100% şi va ajunge la Galaţi, Brăila, Bucureşti, Slatina şi nu numai. Rolul acestei mini-stagiuni e de a obişnui nu doar publicul tulcean, ci şi turiştii cu teatrul. Când ştim că există o afluenţă importantă a turiştilor în Tulcea, cred că este important ca şi creaţiile noastre şi cele ale altor regizori din ţară să fie făcute cunoscute, pentru ca turiştii să aibă şi o altă viziune a oraşului', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Centrului cultural 'Jean Bart', Alexandru Boureanu.

În ceea ce priveşte permanentizarea acestei mini-stagiuni estivale, directorul Boureanu a menţionat că a început discuţiile cu Primăria oraşului, rămânând să se primească şi acceptul Consiliului local al municipiului.

'Teatrul în spaţii neconvenţionale este foarte greu. Ar fi oportun să avem spectacolele noastre care să fie jucate în aer liber, dar nu ne putem compara cu alte oraşe din ţară care fac acest gen de teatru, în condiţiile în care acestea au o tradiţie în domeniu. Noi putem încerca', a afirmat directorul Alexandru Boureanu.

În cei peste 30 de ani de carieră, regizorul Mircea Cornişteanu a realizat mai mult de 140 de spectacole pentru peste 20 de teatre profesioniste din ţară şi străinătate, pentru activitatea sa primind numeroase premii, iar anul trecut premiul UNITER.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii