Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:42 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Toader s-a întâlnit cu omologul său din Austria

ro

13 Jul, 2018 16:34 713 Marime text

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu omologul său din Austria, Josef Moser, în cadrul întrevederii fiind expus stadiul pregătirilor în vederea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019.

Potrivit unui comunicat al MJ, în contextul participării ministrului Tudorel Toader şi a secretarului de stat Marieta Safta la reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de la Innsbruck a avut loc întâlnirea bilaterală cu Josef Moser, ministrul Justiţiei din Austria, scrie Agerpres.

"Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la priorităţile preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii Europene, având în vedere faptul că Austria a preluat, la data de 1 iulie 2018, preşedinţia rotativă. În acest context, Tudorel Toader a urat succes omologului său şi l-a asigurat de întreaga susţinere pe parcursul exercitării acestui mandat. De asemenea, a fost subliniat faptul că succesul ambelor preşedinţii depinde, în mare măsură, de gradul strâns de cooperare, atât la nivel politic, cât şi la nivel de experţi. Astfel, de la începutul lunii iulie, echipele de experţi ale Ministerului Justiţiei din România participă la exerciţiul de shadowing - asistarea preşedinţiei austriece - pe dosarele aflate în curs de negociere. În acest context, delegaţia Ministerului Justiţiei din România a expus stadiul pregătirilor în vederea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind faptul că activităţile ce urmează a fi întreprinse în această perioadă se vor înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a UE", afirmă sursa citată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii