Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:11 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei polițiști și un jandarm reținuți pentru purtare abuzivă. Două persoane susțin că au fost agresate de oamenii legii

ro

06 Dec, 2017 17:00 1237 Marime text
Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus, în cursul zilei de ieri, 5 decembrie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru inculpaţi (trei lucrători de poliţie şi un subofiţer jandarm) sub aspectul săvârșirii, în calitate de autori, a mai multe acte de purtare abuzivă cu consecinţa vătămării corporale şi a punerii în primejdie a vieţii a două persoane vătămate, informează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, faţă de alţi patru inculpaţi (trei subofiţeri jandarmi şi un lucrător de poliţie), prin aceeași ordonanță, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru complicitate la faptele menționate anterior.

În cursul zilei de azi, 6 decembrie 2017, procurorii militari au dispus reținerea celor patru inculpați (trei lucrători de poliţie şi un subofiţer jandarm) care au comis faptele în forma autoratului, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reamintește că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor, după ce, pe data de 22 noiembrie 2017, un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism în baza suspiciunii că în acesta s-ar afla o persoană urmărită general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii i-au imobilizat pe cei doi ocupanţi ai maşinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timişoara pentru verificări şi identificare. Cei doi ocupanți ai mașinii au ajuns ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde au primit îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi.

În  data de 27 noiembrie 2017  procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus prin ordonanță extinderea in rem a cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 Cod penal, abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, și neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.  În cursul zilei de 28 noiembrie, în cauză a fost dispusă prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de patru persoane (trei polițiști și un jandarm) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 și 2 Cod penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. a și e Cod penal, iar față de alte trei persoane (un polițist și trei jandarmi) pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

”Menționăm că cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - a transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii