Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Trei persoane rănite în explozia de ieri din Chișinău au fost aduse la București (galerie foto+video)

ro

10 Jan, 2016 16:55 2050 Marime text
 
În urmă cu câteva minute, pe aeroportul Otopeni au fost aduse trei persiane ce prezintă arsuri grave. Este vorba despre victimele exploziei ce a avu loc ieri în Chișinău într-o cafenea (cantină).
 
Persoanlul medical se pregătește în aceste momente să plece de pe aeroport pentru a ajunge cu răniții la spital, potrivit România TV. 

Medici și paramedici s-au ocupat de ei pe parcursul zborului.  


UPDATE 2, ora 18.56: 
 

Victimele sunt trei femei ce prezintă arsuri grave. Ele au fost aduse în această seară la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, din Capitală. 


UPDATE 1, ora 17.38: 

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat zborul umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chișinău - Otopeni, pentru transferul în România a celor trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc ieri în capitala Republicii Moldova. 

Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului au fost asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari. Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, căpitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose – medic şi plutonier Gabriel Mardale – paramedic. 

 


Sursa foto: turism24.net
 
 
Transfer Chișinău București

Cum a decurs misiunea de transfer de la Chișinău la București a celor trei pacienți arși, vedeți în imaginile următoare.

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on 10 Ianuarie 2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii