Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:12 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate fructe importate vor fi controlate strict la frontieră

ro

19 Dec, 2015 08:26 890 Marime text
 
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, atrage atenția că, în cazul multor fructe ieftine, sunt utilizate substanţe chimice interzise în Uniunea Europeană.

Problema este că ele sunt identificate cu greu, din cauza legislaţiei privind controlul la frontieră, care prevede doar analize aleatorii. În 2013, zece tone de pere şi ardei kapia din Turcia, contaminate cu pesticide, au intrat în România şi în jur de 365 de kilograme de pere au ajuns atunci la comercializare.
 
De aceea, el a decis să introducă din nou controlul sistematic la frontieră, pentru a descoperi fructele şi legumele importate din ţări din afara comunităţii europene şi care ar putea avea reziduuri de pesticide.

Piaţa românească este plină de legume şi „fructe false” din import tratate cu radiaţii ionizante, care pot duce la obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip II până la cancer.

Radiaţiile ionizante se folosesc pentru a distruge embrionul, cum se întâmplă la cartof, la ceapă şi usturoi ca să nu mai încolţească, iar la fructe ca să distrugă microflora de suprafaţă şi să nu mai mucegăiască, la fel şi la carne. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii