Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii români s-au calificat la cea mai importantă competiție de arhitectură din lume

ro

25 Jul, 2015 21:20 2565 Marime text
Echipa formată din 11 arhitecți români, a căror medie de vârstă este de doar 34 de ani, au reușit să facă pasul către Festivalul Mondial de Arhitectură. Alexandru Palcău, Cristina Grijincu, Claudia Nica, Dominique Bogdănaş, Aurel Cârloban, Robert Ghiţă, Bianca Smilschi, Virgil Cosma, Mihai Ghiţoi, Eugen Cauris și Marius Tănase vor prezenta două proiecte la World Architecture Festival, care are loc în perioada 4-6 noiembrie, în Singapore. Reprezentanții biroului de arhitectură bucureștean Novelty Architecture & Engineering au desenat proiectele pentru viitoarea bază de instruire navală a marinarilor de la Constanța, cât și pentru centrul de sănătate de la Băile Figa, din județul Bistrița-Năsăud, scrie Adevărul.
”Pentru noi contează calitatea și diversitatea, nu cantitatea. Din păcate, în România nu se mai cere calitatea, ci prețul cel mai mic. Facem eforturi imense să ne respectăm meseria, căutăm provocări și, de cele mai multe ori, le și găsim. Nu urmărim să existe unitate în proiectele noastre, ci soluții funcționale diferite, soluții arhitecturale unice și soluții tehnice inovatoare”, a spus Alexandru Palcău, care la doar 28 de ani este fondator al companiei de arhitectură ce va reprezenta România în Singapore.
Românii vor concura împotriva altor 700 de proiecte, realizate de arhitecți din 47 de țări. ”Premiul de la Festivalul Mondial de Arhitectură – dacă va fi – este onorific. nu constă în vreo răsplată materială. Acolo vorbim despre arhitectură pură”, a adăugat el. Proiectele care participă la concurs vor fi analizate de arhitecți celebri, precum Sir Peter Cook sau Sou Fujimoto. ”E o ocazie unică în viață pentru orice arhitect sau iubitor de arhitectură să ia parte la World Architecture Festival”, explică Palcău, care susține că echipa sa țintește premiul pentru Proiectul Anului 2015.
Tinerii arhitecți români participă la concurs cu două proiecte: Skyline și Legacy.
Primul va fi implementat la Constanța, în 2017, urmând să fie sediul CERONAV – Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale. Va fi situat pe malul lacului Siutghiol și va avea opt niveluri, cu săli de curs, de testare, simulatoare, unități de cazare, sală de conferințe, o cafenea și un restaurant.
Al doilea proiect, Legacy, va fi finalizat în 2020 la Băile Figa, din Beclean, urmând să fie un centru de sănătate cu facilități balneo-SPA și de întreținere, spații de tratamente medicale și întreținere, dar și de agrement pentru adulți și copii. Complexul va mai cuprinde o salină subterană artificială, un restaurant, un bar și o sală de conferințe, toate urmând să funcționeze pe întreg parcursul anului.
Până acum, firma de arhitectură Novelty a mai realizat planul falezei din orașul Ovidiu, care va fi gata până la finalul acestui an, dar și un complex de locuințe în stil brâncovenesc în comuna Domnești. Pe plan internațional, tinerii arhitecți români au proiectat locuințe în Algeria și Austria, un muzeu particular Audi în Germania și complexul hipic Chevalin, lângă Paris.


Sursa foto şi text:greatnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii