Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:14 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri din şapte ţări europene participă în proiectul "Job Hunters", la Constanţa (galerie foto)

ro

22 Mar, 2019 09:41 517 Marime text
Cei 35 de tineri sosiți la Constanța pentru a participa la proiectul “Job Hunters”, derulat în perioada 20-28 martie au avut ocazia, în primele două zile, pe lângă seminarii și alte activități de teambuilding, să descopere orașul la pas, zona peninsulară, clădirile vechi, instituțiile de cultură și au rămas fascinați de legendele locului, de oameni, dar și de simbolurile vechii cetăți Tomis.
           
Prima zi pe meleaguri dobrogene le-a adus tinerilor posibilitatea de a se cunoaște mai bine, cu ajutorul unor activități amuzante de socializare, prezentări, jocuri de mimă și multe provocări. De departe însă, cea mai mare provocare pe care tinerii au primit-o de la organizatori a pornit de la celebrul Kyle McDonald, canadianul care a schimbat o agrafă de birou pe o casă. Rând pe rând, bărbatul a schimbat agrafa pe diverse obiecte pentru ca în final, să-și atingă scopul, acela de a avea o casă. Pe același model, tinerii s-au grupat în trei echipe și au pornit la pas pe străzile Constanței, pentru a schimba o agrafă de birou cu diverse obiecte mai valoroase primite de la trecători. Fiecare schimb a fost imortalizat într-o fotografie, iar tinerii s-au distrat pe cinste. Au reușit să schimbe agrafele pe bani, pe o caricatură, pe Thai baht (bani din Thailanda) și multe alte obiecte. Tinerii au învățat astfel să negocieze, să învețe cum să fie antreprenori, să-și creeze strategii și să treacă mai ușor peste un refuz.
             
Ziua a doua în cadrul proiectului a fost la fel de antrenantă. Tinerii au pornit din nou la pas prin zona peninsulară pentru a descoperi Constanța, de această dată însă însoțiți de Diana Slav, ghidul care îi poartă pe turiști prin cele mai fascinante povești de la malul mării, le spune legende și le împărtășește din cunoștințele sale despre artă, cultură, tradiții și obiceiuri ale etniilor conlocuitoare din Dobrogea. Astfel, tinerii au aflat date istorice despre cetatea Tomis, despre poetul exilat Ovidius, despre clădirile de seamă ale Constanței și despre Cazino și, grație acestui tur, se vor întoarce în țările lor mai bogați spiritual și cultural.
           
Până pe 28 martie, tinerii vor avea parte de activități care mai de care mai interesante și interactive care să-i ajute să se dezvolte social și personal. În cadrul proiectului organizat de Asociația Youth Vision, în parteneriat cu șase țări europene (Estonia, Italia, Spania, Ungaria, Macedonia și Polonia), a cărui tematică este antreprenoriatul social, tinerii se vor întâlni cu reprezentanți ai administrației publice locale, cu antreprenori de succes și vor acumula cunoștințele necesare care să-i ajute pe viitor să-și găsească un loc de muncă sau să-și pună pe picioare propria afacere. Un alt scop al proiectului este ca tinerii implicate în acest schimb să-și descopere abilitățile în cadrul atelierelor tematice, să împărtășească unii altora idei și informații acumulate cu ajutorul programelor Erasmus+ și care să contribuie la dezvoltarea lor socio-profesională.

Proiectul “Job Hunters” este finanțat din fonduri europene, prin programul „Erasmus +”, Acțiunea Cheie 1.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii