Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele în unităţile hoteliere de pe litoral cresc de mâine

ro

14 Jul, 2015 21:34 1000 Marime text
Tarifele percepute în unităţile hoteliere de pe litoral cresc de mâine, acestea urmând să varieze de la 60 la 260 de lei pe zi de persoană, în funcţie de staţiune, de clasificarea hotelului şi de numărul de mese oferite.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia Nord, că "preţurile pentru all inclusive în Mamaia vor fi de 260 de lei de persoană pe zi, iar în Eforie şi sudul litoralului - 200 de lei. La un hotel de patru stele, în Mamaia preţul va fi de 170 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, la trei stele - 140 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun, la două stele - 100 de lei. Pentru sudul litoralului avem 135 de lei pe zi de persoană la patru stele, 110 lei pe zi de persoană la trei stele, în ambele cazuri cu micul dejun inclus, şi 60 de lei pe zi de persoană la două stele, fără mic dejun. Preţurile sunt luate de la agenţiile de turism". Ea a precizat că, faţă de perioada anterioară, preţurile cresc cu până la 20% pentru sudul litoralului şi cu până la 25% pentru Mamaia.
Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, prezent la conferinţa de presă, a susţinut însă că nu este vorba de o creştere cu 20 sau 25% a tarifelor, ci de faptul că până acum turiştii beneficiau de anumite reduceri pentru plata în avans. El a precizat că în acest an se înregistrează o creştere a cererilor de all inclusive, afirmând că unul din doi turişti doreşte să aibă parte de all inclusive pe litoral.
De asemenea, preşedintele FPTR a spus că se înregistrează o creştere a vânzărilor pe online cu 15-20% faţă de agenţiile de turism, în anumite hoteluri de pe litoral.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Aurelian Marin, a susţinut, în aceeaşi conferinţă de presă, că, faţă de anul trecut, a crescut numărul de turişti aflaţi pe litoralul românesc, cu 3% în Mamaia şi cu 8% în sudul litoralului.
La eveniment a participat și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Alexandru Dunca. El a confirmat că scopul acţiunilor de control este comun şi pentru autorităţile statului şi pentru investitori: "Mă bucur să aud din partea operatorilor economici că nu sunt bau-bau pentru ei. Scopul nostru este comun, acela de a avea un litoral curat, de a avea produse şi servicii conforme. (...) Mesajul pe care vreau să-l dau şi din acest motiv vor veni tot mai mulţi comisari din ţară pe litoral este să supraveghem foarte atent piaţa. Raţionamentul pe care îl am este prevenţie înainte de a combate. Am vorbit cu foarte mulţi operatori economici, am făcut consiliere, noi, ca şi instituţie a statului, şi am reuşit să oferim turiştilor posibilitatea de a-şi petrece liniştiţi concediul pe litoralul românesc. Ce am prezentat presei sunt cazuri separate. În urma controalelor efectuate, lucrurile au devenit în regulă, vorbim de seriozitate, de operatori economici care şi-au cerut scuze şi faţă de consumatori, şi-au asumat greşelile şi au pus totul în regulă". El a spus că litoralul românesc oferă servicii mai bune decât în alte ţări şi că primeşte la ANPC plângeri din partea turiştilor nemulţumiţi de concediile din Bulgaria sau Grecia.


Sursa foto: Facebook, Marius Dunca
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii