Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:14 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu critică infiltrarea serviciilor de informaţii în rândul magistraţilor

ro

24 Sep, 2015 08:17 654 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este nemulţumit că "serviciile secrete participă la derularea anchetei până la finalizarea actului de Justiţie, aşa cum a declarat public un general activ din Serviciul Român de Informaţii. Serviciile secrete şi-au infiltrat ofiţeri acoperiţi în Justiţie şi în Ministerul Public, aşa cum reclamă asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi avocaţilor, s-au constatat şi se constată în continuare foarte multe scurgeri premeditate de informaţii către presă din dosarele aflate în faza de instrumentare la DNA".
Tăriceanu a criticat răspândirea fenomenului de telejustiţie afirmând că anulează prezumţia de nevinovăţie şi induce o presiune psihică judecătorilor. Acesta a mai subliniat că "rezultatele bune înregistrate de DNA în lupta cu corupţia nu pot justifica niciodată abuzurile".
Şeful Senatului a mai criticat DNA spunând că "a cerut şi obţinut arestarea preventivă a unei deputate de trei ori în aceeaşi noapte, după care s-a aşternut praful pe dosare ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de la probe imbatabile referitoare la fostul preşedinte şi unii membri ai familiei sale care manevrau dosare şi magistraţi în cel mai pur stil mafiot, fără ca după atâta vreme să fie pronunţată o hotărâre definitivă".
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii