Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de kilograme de peşte, confiscate de Garda de Coastă (galerie foto)

ro

01 Apr, 2016 13:42 2139 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean bulgar, care a încercat să scoată ilegal din România, cantitatea de 84 kilograme de peşte din specia calcan fără documente legale. Totodată, poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau, cu trei autoturisme, cantitatea de 118 kilograme peşte fără documente justificative.
 
► În data de 31.03.2016, în jurul orei 15.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul bulgar S.E.D., în vârstă de 45 de ani, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, în mai mulţi saci de rafie, cantitatea de 84 kilograme peşte din specia calcan în stare proaspată, pentru care persoana ăn cauză nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peştele, în valoare de  aproximativ 5.000 lei, urmând a fi predate unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
 
 ► În aceeaşi zi, în jurul orei 15.45, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona localităţii Ceatalchioi, a depistat doi cetăţeni români, V.A., în vârstă de 61 de ani şi K.S.M., în vârstă de 48 de ani, care transportau, cu un autoturism marca Dacia Logan, cantitatea de 35 kilograme peşte proaspăt din speciile caras şi crap, fără a deţine documente justificative.
            Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit pentru control, în zona Podu Roşu Sireasa, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau cetăţenii români I.C., în vârstă de 38 de ani şi I.G. în vârstă de 65 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi.
În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 34 kilograme peşte proaspăt din speciile caras, ştiucă şi crap, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă.
 
 ► De asemenea, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Tulcea, un  autoturism marca Ford Focus, condus de cetăţeanul român F.G.S., în vârstă de 35 de ani.
În urma verificării autoturismului a fost găsită cantitatea de 49 kilograme peşte, în stare congelată, din specia scrumbie pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.
 
 În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 202 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Zeci de cuşti și plase de pescuit depistate în Marea Neagră
             
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă, în cooperare cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au depistat, abandonate, în urma a două acţiuni de patrulare şi supraveghere pe Marea Neagră, 67 unelte de pescuit industrial și plase de pescuit în lungime totală de 630 metri.
În data de 31.03.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, în cooperare cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au efectuat două misiuni pe Marea Neagră cu o ambarcaţiune din dotare.
Astfel, în jurul orei 10.00, travers de localitatea Costineşti din judeţul Constanţa, au fost depistate două balize improvizate nesemnalizate de care erau ancorate 57 unelte de pescuit industrial (56 cuşti metalice de pescuit și o plasă de pescuit tip avă în lungime de 370 metri).
După  aproximativ o oră,  echipa comună a mai descoperit, travers de localitatea Olimp din judeţul Constanţa, alte două balize improvizate nesemnalizate de care erau ancorate 10 unelte de pescuit industrial (op cuşti metalice de pescuit şi două plase de pescuit tip avă în lungime de 260 metri). 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării dispozitivele și uneltele de pescuit industrial eliberând mediului natural aproximativ 16,5 kilograme de peşte proaspăt din specia guvid, capturate în acestea.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, respectiv ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii