Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:55 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la grădiniță. Mai mulți copii au ajuns la spital. Precizări din partea Ministerului Sănătății

ro

23 Mar, 2018 22:39 451 Marime text
Ministerul Sănătății a făcut mai multe precizări privind cazurile de toxiinfecţie alimentară din judeţul Ilfov. 
 
Conform informaţiilor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, în data de 22.03.2018, în mai multe unităţi de învăţământ preşcolar din localitatea Voluntari a izbucnit un focar de toxiinfecţie alimentară. La aproximativ o oră după masa de prânz, mai mulţi copii şi membri ai personalului au prezentat vărsături şi scaune diareice. În total au fost afectaţi 198 copii şi 19 persoane din rândul personalului unităţilor de învăţământ. Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că, în aceste unităţi erau prezenţi, ieri, 540 copii şi 134 membri ai personalului.
 
Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unităţile de învăţământ din Ilfov, de unde a fost transportată cu maşini frigorifice autorizate, către celelalte unităţi.
 
În cursul serii de ieri, mai mulţi copii din aceste unităţi de învăţământ s-au prezentat la spitalele din Bucureşti ( Institutul de Boli Infecţioase "Dr. Matei Balş", Spitalul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Victor Babeş", Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" , Spitalul "Medlife", Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu"), care au beneficiat de îngrijiri medicale. Nu a fost necesară internarea şi au primit recomandarea de regim igieno-dietetic şi tratament simptomatic.
 
Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a demarat o anchetă epidemiologică în aceste unităţi.
 
În cadrul anchetei au fost recoltate teste de sanitaţie de la personalul care lucrează în bucătarie şi cel care serveşte masa, precum şi de pe suprafetele din bucătării. De asemenea, au fost trimise la laboratorul de analize probe alimentare (care au fost păstrate la frigider) de la masa de prânz. A fost anunţată şi Direcţia Sanitar-Veterinară Ilfov.
 
Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a mai dispus următoarele măsuri:
- efectuarea de exudate nazofaringiene şi examene coprobacteriologice la întreg personalul unităţilor de învăţământ;
- realizarea unor dezinfecţii în toate unităţile unde au apărut cazuri;
- suspendarea activităţii în toate unităţile unde s-au înregistrat cazuri, reluarea activităţii se va face numai cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii