Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Submarinul turcesc Atilay, „ținta“ unui atac în Portul Constanța (galerie foto)

ro

18 Jul, 2016 09:25 3896 Marime text


Oaspeți de seamă în dana militară a Portului Constanța! Un vas turcesc va fi „ținta“ unui atac simulat anti-submarin, în cadrul unui exercițiu organizat de Forțele Navale Române.

La aceste momente, submarinul turcesc Atilay se află la cheu, fiind primul vas de acest tip din Turcia care ajunge în Constanța în ultimii șapte ani.

Nava participă la un exercițiu multinațional de luptă împotriva submarinelor, Sea Shield 15, organizat de Forțele Navale Române.

La rândul său, România participă la această operațiune cu un dragor maritim, un remorcher, două nave purtătoare de rachete, două corvete, fregata Regina Maria, dar și un elicopter IAR Puma Naval.

Pe parcursul antrenamentului, vasul turcesc va fi ținta atacului simulat.

Acesta este cel mai mare exercițiu organizat în 2016 de Forțele Navale Române, la el participă două grupări navale NATO aflate în această perioadă în Marea Neagră, fiind vorba de circa 2000 de militari implicați.

Imediat după summit-ul NATO de la Varșovia, în Marea Neagră se desfășoară trei exerciții navale organizate de forțele Tratatului Nord-Atlantic, fiind vorba despre Breee 2016 - organizat de Bulgaria, Seebreeze al SUA și Ucraina și SEASHIELD condus de Forțele Navale Roâmâne.

Lt. col. Corneliu Pavel, reprezentantul Statului Major al Forțelor Navale Române, care la aceste momente se află pe fregata Mărășești, a declarat că „prin acest exercițiu, România demonstrează că este un furnizor de securitate în regiune și deține capacități de planificare, organizare și conducere a acțiunilor de luptă împotriva amenințărilor în cele trei medii, acvatic, subacvatic și aerian“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii