Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro De ce a fost arestată Irina Socol într-o perioadă în care Siveco are în desfășurare contracte importante

ro

15 Sep, 2014 11:44 2050 Marime text
Datele din dosarul aflat pe rol la Tribunalul București arată că Irina Socol, fondatoarea Siveco, a fost arestată alături de un vicepreședinte al companiei pentru că ar reprezenta un pericol public, transmite ştiripesurse.ro.

Totuși, persoanele audiate înaintea ei, deținătorii de fapt ai firmelor care ar fi făcut afaceri necurate cu romii din Sintești, sunt în libertate sub control judiciar. Aceștia au scăpat însă de brațul legii după ce au scos-o vinovată pe Irina Socol asupra căreia s-a declanșat imediat o operațiune în forță. Așadar, de ce a fost arestată Irina Socol într-o perioadă în care Siveco are în desfășurare contracte importante, unele dintre ele cu trimitere directă la alegerile din această toamnă?

Chiar în momentul în care mascații descindeau peste IT-iștii de la Siveco, această companie era pregătită să distribuie manualele digitale pentru clasele primare. Miercuri, 10 septembrie, achiziția acestor manuale a fost amânată din nou, în urma contestațiilor unor edituri nemulțumite că și-au pierdut piața pe care o dominau de ani de zile, așa încât elevii vor începe noul an școlar fără manuale. Așa încât scandalul Siveco a picat la țanc pentru ca procesul de achiziție al manualelor digitale care urmau să ajungă gratuit la elevi și profesori să fie dat peste cap. Scandalul, plecat din zona privată, va exploda însă în curtea ministrului Pricopie și, implicit, a candidatului Ponta care este deja acuzat că nu a reușit, în calitate de șef al Guvernului, să asigure buna desfășurare a noului an școlar.

Ceea ce puțină lume știe este că Siveco are în desfășurare și crearea unui soft pentru Autoritatea Națională de Integritate care le dă fiori multor politicieni importanți de la centru, dar și din teritoriu. Aici, rolul softului Siveco este covârșitor, pentru că pe baza lui se pot descoperi toate incompatibilitățile aleșilor într-un timp record și fără posibilitate de evitare. Pe baza dovezilor furnizate de softul Siveco, politicienii pot fi declarați rapid incompatibili, iar probele să fie imbatabile în justiție.

Iată așadar două contracte importante, esențiale pentru alegerile din acest an, care pot explica graba și virulența cu care Siveco a fost vizitată întâi de mascați pentru ca, apoi, Irina Socol să fie transformată în pericol public și arestată pentru 24 de ore, iar apoi pentru 29 de zile. Dacă întârzierea manualelor digitale aduce un prejudiciu de imagine colosal candidatului Victor Ponta, punându-i în cap toți părinții și profesorii din țară, softul de la ANI are legătură directă cu viața politică și cu viitorul multor politicieni. Iată cum contractele cu statul, atunci când vizează domenii esențiale, aduc nu numai avantaje, ci și pericole nebănuite.

Sursă text: Ştiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii