Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, citată la DNA Ploieşti

ro

27 Sep, 2017 11:20 1858 Marime text
Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a ajuns astăzi, la sediul DNA Ploiești. Aceasta a venit însoțită de avocat și a declarat că a fost chemată în calitate de suspect într-un dosar care are legătură cu Irina Socol, fondatoarea Siveco.

„Are legătură cu doamna Socol. Știți că aici este un grup infracțional organizat, doamna Socol, domnul Onea (Lucian Onea, șeful DNA Ploiești — n.r.), încă vreo 2-3 când își aduce doamna Socol camarila și face niște denunțuri și s-au gândit ei așa frumos ieri să îmi sune copilul la școală și să îi spună că trebuie să vin în calitate de suspect la dumnealor astăzi”, a afirmat Ana Maria Pătru, potrivit Digi24.


În luna iulie, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și a început verificări în legătură cu afirmațiile fostei șefe a Autorității Electorale Permanente. Aceasta a spus că procurorii DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA, sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul, pentru a asigura derularea în bune condiții a unor contracte pe care firma le avea cu AEP.

Ulterior, la începutul lunii iulie 2017, Ana Maria Pătru a declarat, într-un interviu, că, în timpul anchetei, procurorii de la DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, iar anchetatorii s-au interesat și de persoana fostului premier Victor Ponta, conform Digi24.

"Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedește o lovitură la adresa PSD, deși eu niciodată nu am făcut parte din acest partid și nu am făcut vreodată jocurile vreunui partid. Avocatul mi-a cerut să-i denunț pe Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, pe acesta din urma văzându-l doar de două ori în viața mea. (...) Prietena mea, denunțătoarea Socol, a fost invitată, pe perioada cât am fost arestată preventiv, de câteva ori la DNA Ploiești pentru a se întâlni și discuta cu mine. Eu eram scoasă din arest și dusă la aceste discuții, la care participau: avocatul pe care am fost determinată să-l angajez, uneori, avocata ei și polițiștii DNA, întotdeauna, precum și procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizând discuțiile”, spunea Ana Maria Pătru în interviu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii