Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse DNA Irina Socol şi şeful Asociaţiei Nevăzătorilor, fraude cu bani europeni

ro

25 Nov, 2014 18:34 2175 Marime text
Preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR), Sergiu Radu Ruba, şi fostul preşedinte al Siveco Irina Socol au convenit să "fabrice" documente pentru a a justifica anumite cheltuieli, astfel încât să obţină, în mod ilegal, bani din bugetul UE şi cel naţional, potrivit unor surse DNA, citate de Mediafax.
 
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în septembrie 2013, la sediul ANR, a avut loc o întâlnire între Ruba, Socol şi Emil Dragomirescu, Mircea Bucur şi Gabriela Mârze, care au convenit să fabrice documente pentru a justifica în mod fals îndeplinirea unor obiective din cadrul unui proiect din fonduri europene. Aceste documente urmau să fie incluse în cererea de rambursare finală din proiect pentru a obţine aproximativ 2,8 milioane de lei, din bugetul UE şi cel naţional.
 
Mai mult, potrivit unor surse din cadrul anchetei, Sergiu Ruba şi managerul de program din cadrul Siveco România, Emil Dragomirescu, aveau documente care atestau că 617 persoane cu dizabilităţi au participat la cursuri online de formare pentru utilizarea unor tehnologii specifice TIC, în ciuda faptului că nu a fost organizat niciun astfel de curs.
 
Mai exact, este vorba despre preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Sergiu Radu Ruba, managerul de program din cadrul Siveco România, Emil Dragomirescu, preşedintele fundaţiei "Cartea Călătoare", Mircea Bucur, şi un contabil al Siveco, Gabriela Mârze.
 
În acelaşi caz, mai sunt implicaţi şi managerul proiectului, Ovidiu Adrian Dumitrescu, un expert contabil - Ştefănescu Mariana - , un funcţionar public -Sabina Bălan -, dar şi deţinătorul Fundaţiei Alcion şi totodată soţul fostei directoare al Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Constantin Pietroşel.
 
Procurorii susţin că, în ciuda fapatului că termenul de finalizare al proiectului s-a încheiat în urmă cu un an, o mare partea a acestor activităţi nu au fost realizate, motiv pentru care nu se puteau face cereri de rambursare a cheltuielilor.
 
"Începând din luna aprilie 2013, Ruba Sergiu-Radu şi Dragomirescu Emil au iniţial demersuri de întocmire a unor documente care să ateste, în mod fictiv, participarea a 900 de persoane cu dizabilităţi la cursurile on-line de formare prevăzute în cadrul proiectului", potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii