Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:08 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ştiripesurse Elena Udrea şi Ion Ţiriac implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS

ro

29 Oct, 2014 10:04 1361 Marime text
Elena, Udrea, Ion Ţiriac, Ioan Rus, precum şi oameni importanţi din Germania ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS, scrie ediţia germană a publicaţiei Huffington Post, într-un amplu articol publicat pe 25 octombrie, transmite ştiripesurse.ro.

"Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS", scriu jurnaliştii nemţi, precizând că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor.

Fostul Cancelar Gerhard Schröder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, dar şi Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legătură cu acest dosar.


"În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea", mai scriu jurnaliştii nemţi.

Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie din România anchetează înalţi membri ai Guvernului şi ai serviciilor secrete din România. Aceştia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita, în anul 2005, un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS. Din această sumă, peste 9 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoş, care a încercat să ascundă adevarată provenineţă a banilor prin mai multe credite, scrie Der Freitag.

Ti-a placut articolul?

Comentarii