Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Motreanu, PNL „Domnul Valeriu Zgonea minte în ceea ce priveşte Regulamentul şedinţelor comune“

ro

19 May, 2014 16:45 1602 Marime text
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Dan Ştefan Motreanu, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „declaraţiile de astăzi ale domnului Valeriu Zgonea, Preşedintele  Camerei Deputaţilor, denotă faptul că domnia sa nu cunoaşte prevederile Regulamentului după care funcţionează cele două Camere şi minte atunci când invocă necesitatea cvorumului pentru prezentarea în plenul reunit a moţiunii de cenzură“.

De asemnea, deputatul Ştefan Motreanu a mai spus că „domnul Zgonea este o trompetă a majorităţii parlamentare controlate de PSD care încearcă din toate puterile să boicoteze moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de către 231 de parlamentari“. Potrivit declaraţiilor vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor: „înainte de a mai face astfel de declaraţii sforăitoare, domnul Zgonea  ar fi trebuit să-şi facă temele şi să se consulte cu ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, care în data de 17 decembrie 2010  susţinea că prezentarea unei moţiuni de cenzură nu este condiţionată de existenţa cvorumului de şedinţă. Mai mult, domnul Nicolicea invoca decizia Curţii Constituţionale nr. 55/2001 care validează  faptul că cvorumul nu este necesar decât în procedura de vot“.

Parlamentarul liberal susţine că „atunci ca şi acum, această prevedere este în vigoare şi stipulată foarte clar în art 52 al Regulamentului şedinţelor comune. Astfel, cvorumul este necesar doar pentru adoptarea de legi, hotărâri sau moţiuni de cenzură, şi în niciun caz la momentul prezentării textului moţiunii. Moţiunea de cenzură este un ghimpe în coasta PSD, care utilizează aceleaşi tehnici de manipulare şi minciună  atât în campania  electorală cât şi în Parlament, încâlcând la comanda lui Valeriu Zgonea dispoziţiile regulamentare şi constituţionale şi apelând la tot felul de tertipuri pentru a amâna inclusiv prezentarea moţiunii în această săptămână“.

Potrivit deputatului liberal, „nu ne-ar mira nici dacă premierul va absenta de la această prezentare beneficiind de consultanţa şi complicitatea preşedintelui Valeriu Zgonea, motiv pentru care preşedintele Camerei Deputaţilor trebuie să-şi prezinte public scuze în faţa cetăţenilor acestei ţări pentru modul abuziv şi arbitrar în care conduce această instituţie“. De asemenea, parlamentarul Ştefan Motreanu îi solicită domnului ministru Eugen Nicolicea „să prezinte public argumentaţia pe care a susţinut-o in plenul reunit din data de 17 decembrie 2010, împiedicându-l astfel pe domnul Zgonea să  mai mintă cetăţenii acestei ţări“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii