Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Islamic a distrus cu buldozerele o mănăstire

ro

21 Aug, 2015 07:15 1029 Marime text
 
Gruparea Statul Islamic a distrus o mănăstire din provincia Homs din centrul Siriei, într-un oraș localizat strategic și pe care jihadiștii îl controlează de la începutul acestei luni, a anunțat ieri organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Jihadiștii au transferat de asemenea zeci de creștini capturați în timpul ofensivei lor într-un loc din apropierea bastionului său din nord-estul Siriei, a precizat OSDO, cu sediul la Londra.

Membrii SI au folosit buldozere pentru a distruge mănăstirea situată în orașul Qaryatain, pe care l-au capturat la începutul lunii august, a adăugat OSDO, precizând că avioanele de luptă ale guvernului sirian încă bombardează zona la două săptămâni după ce jihadiștii au pus mâna pe oraș.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care leagă orașul antic Palmira de Munții Qalamoun, de-a lungul graniței cu Libanul.

Statul Islamic câștigă teren în zonele deșertice la est și sud de Homs, după ce a capturat Palmira în luna mai.

Armata siriană a lansat o amplă contraofensivă pentru a recaptura orașul, situat într-o regiune unde sunt localizate câteva din cele mai mare câmpuri gazeifere din Siria, însă până acum nu a înregistrat progrese semnificative.

Jihadiștii au luat prizonieri 230 de persoane, dintre care zeci de familii de creștini, după ce au capturat Qaryatain, a relatat atunci OSDO.

Dintre cei răpiți, 48 au fost eliberați, iar 110 au fost transferați în provincia Raqqa, a cărei capitală, orașul cu același nume, este bastionul jihadiștilor din Siria, a precizat joi organizația.

Creștinii ar fi fost obligați să aleagă între a se converti la islam sau a plăti 'jizya', o taxă pentru non-musulmani, a adăugat OSDO, citând "surse bine informate".Sursa: Agerpres
Sursa foto: buldozere.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii