Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Startup-urile din Regiunea Dobrogea se pot înscrie în competiția cu premii în valoare de 300.000 de lei

ro

11 Jun, 2013 14:27 1545 Marime text
Cea de-a șaptea conferință dintre cele opt din cadrul proiectului Antreprenor 2.0 va fi organizată la Constanța, în data de 21 iunie, la Hotel Bulevard, începând cu ora 8.30. Participarea la program e gratuită, înscrierile se fac folosind formularul de înregistrare.

Marius Ghenea, antreprenor de succes și business angel, Péter Barta, CEO FPP și business angel, reprezentanți ai Microsoft România și antreprenori  locali vor lua parte la conferința regională și îi vor învăța pe participanți cum să-și valideze ideile de afaceri sau cum să folosească instrumentele online în dezvoltarea afacerii.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundația Post-Privatizare și partenerii săi și presupune organizarea unor conferințe regionale în marile orașe, urmate de sesiuni de workshop și consultanță one-to-one în urma cărora să se găsească 24 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei (12.500 lei pentru fiecare startup).

Etapele pe care doritorii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-și înscrie idea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de înregistrare și să participe la conferința regională; la finalul conferinței un juriu format din antreprenori consacrați va alege în baza formularului de înscriere 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului - sesiunile de workshopuri.

La terminarea workshopurilor doar 20 de participanți cu cele mai bune idei vor trece în următoarea fază - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanții din program, vor fi ajutați să-și demareze afacerile și să își construiască o strategie de dezvoltare. Afacerea demarată și strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanți și oameni de afaceri.
După analiza, 3 startup-uri vor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este același pentru toate cele opt orașe, astfel că la final 24 de startupuri vor primi premii în valoare totală de 300.000 de lei.

„Faptul că la finalul acestui program vor fi 24 de idei care vor fi premiate sunt convins că va declanșa spiritul de competiție din fiecare aplicant și își va dori să performeze, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ducă la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte bună calitate care vor face ca deciziile mentorilor să fie dificil de luat”, este de parere Péter Barta CEO FPP și mentor în cadrul Antreprenor 2.0.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii