Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI si DGIA, implicate in actiunile din cazul Ciorogarla

ro

27 Dec, 2009 17:55 3860 Marime text

sigla-sri1.jpgAcţiunile DIICOT privind cazul furtului de armament de la Ciorogârla sunt sprijinite de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA), din cadrul MApN, precum şi de Serviciul Român de Informaţii (SRI).
'Conform protocoalelor de colaborare încheiate la nivel instituţional, SRI a participat la nivel operaţional la acţiunea privind furtul de armament', a declarat şeful biroului de presă al SRI, Sorin Sava.
O parte din armele furate de la unitatea militară de la Ciorogârla la începutul acestui an au fost găsite, duminică, în urma a 45 de percheziţii efectuate de poliţişti şi procurorii DIICOT în Bucureşti, Ilfov şi alte judeţe ale ţării.
|n prezent, procurorii DIICOT audiază mai multe persoane în acest caz.
De asemenea, doi bărbaţi, suspecţi în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, au fost daţi în urmărire de poliţişti. Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Poliţiei Române a transmis presei fotografiile celor doi, precizând că ei au legătură cu descinderile efectuate în cazul furtului de arme de la Ciorogârla. Ei ar fi fost văzuţi, în urmă cu câteva ore, în zona Poiana Ţapului - Buşteni din judeţul Prahova.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei 'Vlad Ţepeş', Florin Hulea, la acţiunea autorităţilor au participat 250 de luptători ai brigăzii, efectuându-se 45 de descinderi.
Mai multe detalii despre acţiunea poliţiştilor şi procurorilor urmează să fie date publicităţii într-o conferinţă de presă care va fi susţinută luni de procurorul şef al DIICOT, Codruţ Olaru.

Sursa: AGERPRES.RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii