Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Pintea Raportul de control de la CNAS va fi depus la DNA

ro

22 Jul, 2019 16:14 1267 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că în ultimii ani Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, "uzând de procedee birocratice exgerate", a blocat funcţionarea normală a sistemului informatic al cardului de sănătate, scrie Agerpres.

"De ani de zile, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - şi spun Casa, deşi ştiu foarte clar care sunt direcţiile care au avut grijă să nu meargă procedurile în direcţia legală şi normală - uzând de procedee birocratice exagerate a blocat ceea ce înseamnă funcţionarea normală a sistemului. Şi îmi asum ceea ce spun, pentru că în momentul în care nişte proceduri care puteau fi finalizate, chiar cu toate contestaţiile din lume, au fost uitate oferte care au expirat stând în Casă... - sunt lucruri care au îngreunat şi au afectat foarte mult funcţionarea acestui sistem. Aş dori în numele celor de la Casă - deşi nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii - să îmi cer scuze utilizatorilor şi pacienţilor care au de suferit în urma nefuncţionării sistemului la capacitatea la care a fost creat", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.


Ea a anunţat că raportul de control de la CNAS va fi depus la DNA, după finalizare.

"Acest raport de control va fi depus la DNA. Sunt aici cu şeful Corpului de control. Noi am studiat încă de săptămâna trecută ceea ce avem în raportul prealabil. Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală. Noi, de altfel, am mai depus şi anul trecut - dar nu la DNA - un document. Sunt convinsă că instituţiile statului îşi vor face datoria", a spus ministrul.

Sorina Pintea a precizat că în cursul zilei de luni se va face o procedură de achiziţie în regim de urgenţă, având în vedere că a expirat contractul pentru baza de date a sistemului informatic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii