Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Pintea a prezentat prioritățile României în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară

ro

22 Jan, 2019 17:55 893 Marime text

Sorina PINTEA, ministrul Sănătății a prezentat prioritățile României în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, în contextul deținerii Președinției Consiliului UE.

Timp de o oră și jumătate, ministrul român al Sănătății a prezentat prioritățile României și calendarul evenimentelor pe componenta Sănătate și a răspuns întrebărilor pe marginea temelor de interes din plan extern și intern, care privesc acest domeniu.

“Așa cum este tradiția, fiecare ministru este invitat de către comisia de specialitate de la nivelul Parlamentului European la preluarea Președinției rotative de către țara respectivă. Am răspuns transparent întrebărilor adresate de către parlamentarii europeni din Comisia pentru sănătate publică. În acest context, am subliniat faptul că România va continua eforturile pentru a avansa agenda UE asupra temelor cu impact și beneficii pentru pacienții europeni. Scopul principal al activităților pe care îl avem în această perioadă îl reprezintă garanția accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni”, a declarat după audiere ministrul Sorina Pintea. 


Programul Președinției României la Consiliul UE în domeniul sănătății cuprinde mai multe teme prioritare care vizează rezistența anti – microbiană, vaccinarea, accesul pacientilor la medicamente, mobilitatea pacienților în UE și sănătatea digitală (eHealth).

Temele propuse de către România pe domeniul Sănătății sunt de actualitate și au ca obiectiv îmbunătățirea, pe de o parte, a calității serviciilor și asistenței medicale pentru pacienții europeni, precum și a prevenției.

Pe domeniul Sănătate, Președinția României la Consiliul UE are de gestionat un dosar legislativ complex, preluat de la Președinția austriacă, respectiv Proiectul de regulament pentru Evaluarea Tehnologiilor de Sănătate (HTA) pentru care se vor depune toate eforturile în vederea înregistrării unui progres.

“Pe acest subiect, scopul nostru este acela de a continua negocierile la nivel tehnic, în cadrul reuniunilor de lucru de specialitate ale Consiliului UE, pentru a obtine un maxim de progres în dezbateri. Romania va informa țările membre asupra stadiului negocierilor cu ocazia Consiliului EPSCO – Sănătate din 14 iunie 2019” a mai adăugat ministrul Sănătății.


Sursa foto: ms.ro 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii