Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:06 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru DNA Constanţa Sorin Şandru, avocat în Baroul Constanța, a fost pus în LIBERTATE

ro

19 Jan, 2016 17:32 1413 Marime text
Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanța, reţinut ieri de procurorii  Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a fost pus azi în libertate. Şandru este cercetat pentru trafic de influență şi spălarea banilor.

Judecătorul Jigău Cătălin din Curtea de Apel Constanţa a respins cererea DNA şi a luat faţă de avocat măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În luna iulie 2014, inculpatul Șandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice. Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunțător, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă. Pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 lei pretinsă pentru traficarea influenței, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunțător un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii