Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii pot folosi o aplicație pentru a semnala gropile din asfalt

ro

30 Jul, 2016 16:46 2437 Marime text
Fiecare şofer care merge pe drumurile din România nu are cum să nu întâlnească măcar o groapă pe şosea. Cum numărul gropilor este din ce în ce mai mare, iar autorităţile tot întârzie să le repare, a apărut ideea de a le marca pe hartă printr-o aplicaţie.
 
Așadar, o aplicaţie GPS a devenit un aliat de nădejde pentru șoferii din România în lupta cu gropile din asfalt. Această aplicație le permite acestora să semnaleze locurile în care sunt gropi periculoase atunci când sunt în zona lor în aşa fel încât oricine trece pe acel traseu să ştie la ce pericol se expune. Odată semnalată groapa în sistem, programul va alerta şoferii care utilizează aplicaţia înainte să se apropie de pericol. Reprezentanţii aplicaţiei spun că alertele vor rămâne în sistem până când autorităţile iau decizia să repare drumul stricat.
 
Aplicaţia este deja pe piaţă de ceva vreme, dar aceasta dădea doar informaţii despre trafic. De curând a fost introdusă şi opţiunea de a marca gropile de fiecare dată când şoferul ajunge în dreptul uneia.
 

„Aplicaţia ne alertează asupra faptului că pe acest drum există o groapă periculoasă şi trebuie să fim foarte atenţi în momentul în care mergem pe acest drum. După cum putem vedea, aceste maşini au deja probleme în a traversa această zonă”, explică Paul Dorneanu, director Waze România.

 
Atunci când selectează un traseu, şoferii din România vor şti imediat unde anume sunt cele mai periculoase gropi. Aşa că pot evita accidentele sau chiar vizitele nedorite în service. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii