Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noapte de coșmar pentru o familie cu un copil, rămasă cu mașina în zăpadă la -22 de grade în munți. Derutați de Waze, au oferit date greșite la 112

ro

12 Mar, 2022 14:42 2559 Marime text
Mașina înzăpezită în Munții Șureanu Foto alba24.ro
Salvamontiștii din Alba au fost solicitați să intervină vineri seară, 11 martie, în jurul orei 22,30, să-i ajute pe jandarmii montani de la Șureanu. Un autoturism în care era o familie de 3 persoane a rămas înzăpezit.


”Problema a fost ca în mașina erau trei persoane: tata, mama și copilul, iar afară erau -22° Celsius. Se aflau în zonă fără semnal.


Căutând să intre în raza unui releu de telefonie mobilă și ţinând telefonul afară în frig, bărbatului i s-a redus mult acumulatorul telefonului. A sunat la 112, şi a indicat faptul că a trecut de barajul Oaşa, pe lângă mănăstirea Oaşa, vede o cabană închisă, cu două etaje și cu antena parabolica și mai are 5 km până în Luncile Prigoanei” au transmis salvamontiștii.


Omul s-a bazat pe aplicația Waze, au precizat reprezentanții Salvamont.



Imediat după ce a reușit să facă apelul, omului i-a murit telefonul. Familia a fost căutată fără succes timp de aproape 2 ore în locul în care a precizat că se află.


La un moment dat, bărbatul a reușit să sune din nou de pe telefonul soţiei şi a trimis un share-location. Salvamontiștii au descoperit că era foarte departe de zona pe care o precizase inițial.



”Trecuse de Luncile Prigoanei, prin, și de Poarta Raiului si o luase pe drumul închis, înzăpezit, care coboară spre Cugir. Asta chiar dacă observase ca nu erau urme de trecere a masinilor, drumul nu era curățat de zăpadă, totul se termina acolo. Noaptea, iarna la -22° Celsius, prin zăpadă, dezorientat. Dar dacă aşa zice Waze-ul…” au mai transmis reprezentanții Salvamont.



Salvamontistii împreună cu jandarmii montani s-au deplasat cu snowmobilele și au folosit lopețile de avalanșă pentru a deszăpezi autoturismul. Până la urmă au reușit sa îl întoarcă ca să poată urca înapoi la drumul practicabil. 


Sursa alba24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii