Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer trimis în judecată după ce a încercat să mituiască polițistul care l-a oprit în trafic. Ce sumă de bani i-a oferit omului legii

ro

11 Feb, 2019 15:41 1208 Marime text
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului R.G, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit DGA, în fapt, în ziua de 20 decembrie 2018, un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita - Postul de Poliţie Căpâlniţa s-a prezentat la sediul Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita şi a formulat un denunţ împotriva lui R.G. din conţinutul căruia rezulta că, în noaptea de 19/20.12.2018, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-a oprit pe acesta în trafic în timp ce conducea un autovehicul, deşi nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal. La momentul respectiv, R.G. i-a promis poliţistului că îi poate oferi suma de 1.000 de lei pentru a nu-i mai întocmi dosar penal. Ulterior, în dimineaţa zilei de 20 decembrie 2018, R.G. l-a contactat pe poliţist spunându-i că este dispus să-i dea suma de 2.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările.

”În aceeaşi zi, R.G. s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Căpâlniţa şi i-a oferit poliţistului denunţător suma de 2000 lei cu scopul de a nu continua cercetările pentru cele două infracţiuni săvârşite anterior, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cu această ocazie, procurorul de caz, împreună cu ofiţerii D.G.A - S.J.A. Harghita au procedat la constatarea în flagrant a infracţiunii de dare de mită, iar suspectul R.G. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore” - au transmis anchetatorii.


În cauză, organele de cercetare penală din cadrul D.G.A - S.J.A. Harghita au desfăşurat activităţi de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii