Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şofer, reținut pentru dare de mită, după ce a oferit polițiștilor o sumă de bani

ro

17 Oct, 2018 12:14 979 Marime text
Un număr de 33 de persoane sunt cercetate penal cu privire la săvârșirea a 33 infracțiuni de dare de mită într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, după denunțurile unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamţ - Serviciul Rutier - B.D.N.E. Bicaz.

Procurorul de caz a dispus extinderea urmăririi penale ”in rem” și efectuarea în continuare a urmăririi penale de către ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Neamț, structură unde, la data de 05.03.2018, a fost înregistrat denunțul polițistului.

Acesta a sesizat faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 12 C, pe raza localităţii Neagra, comuna Taşca, jud. Neamţ, împreună cu colegul său de echipă, a oprit un microbuz de transport persoane care depăşise viteza maximă admisă în localitate, iar în timp ce lua măsuri de sancţionare contravenţională a conducătorului auto pentru depăşirea vitezei legale şi neinformarea pasagerilor cu privire la utilizarea centurii de siguranţă, acesta a promis, în mod repetat, diverse sume de bani pentru a-l determina pe polițist să nu dispună măsurile ce se impun, iar în cele din urmă i-a oferit suma de 150 de lei. În cauză a fost înregistrat dosar penal.

Ulterior, la data de 21.05.2018, același agent de poliție a sesizat D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu împreună cu același coleg, pe același sector de drum, un alt conducător auto depistat pentru depăşirea vitezei maxime admise în localitate, a început să îi promită sume de bani, iar în cele din urmă le-a oferit suma de 100 de lei pentru a nu dispune sancţionarea sa contravenţională.

În cauză au fost dispuse cercetări, astfel încât din datele şi probele obținute, au rezultat indicii rezonabile că, în perioada 27 aprilie – 25 iunie a.c., 33 de persoane (fără calitate specială) au promis, oferit sau dat sume de bani sau foloase materiale celor doi agenţi de poliţie pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu îi sancţioneze contravenţional. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii