Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:40 25 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singurul concurs de ciclism MTB pe nisip din România se desfăşoară la Constanţa

ro

22 Apr, 2016 15:55 1247 Marime text
 
Plaja Modern din Constanţa găzduieşte duminică a treia ediţie a Beach Race Xco, singura competiţie de ciclism MTB din România care se desfăşoară pe nisip, organizată de ACS AndoVelo, în parteneriat cu DJTS Constanţa,  Asociaţia Sportivă SanaSport şi Smartatletic, înscrisă în calendarul Federaţiei Române de Ciclism. Concursul va avea două curse, cea destinată adulţilor şi, în premieră, cea rezervată copiilor.
 
Primii vor pleca în cursă copiii, startul fiind programat la ora 10.00, pe un traseu special integral pe nisip, care va fi structurat în funcţie de vârsta concurenţilor. Astfel, în întrecerea băieţilor, cei cu vârste între 5 şi 7 ani vor parcurge o tură de 500 de metri, cei cu vârste între 8 şi 10 ani, două ture de câte 500 de metri, iar cei cu vârste între 11 şi 13 ani, trei ture de câte 500 de metri. În întrecerea fetelor, se vor parcurge două ture de câte 500 de metri, indiferent de vârstă.
 
O oră mai târziu, de la ora 11.00, se va pleca în cursa pentru adulţi, care se vor întrece pe distanţa de 40 de kilometri, urmând să parcurgă 10 ture pe un traseu cu o lungime de 4 kilometri, împărţit jumătate pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Diferenţa de nivel va fi de aproximativ 50 de metri, iar concurenţii vor avea ocazia de a trăi senzaţia unică a plimbării cu bicicleta pe coastă, într-un cadru natural superb. Startul atât în cursa copiilor, cât şi în cea a adulţilor, se va da din al doilea golf al plajei Modern, din apropierea toboganului de apă.
 
Ridicarea kit-urilor de participare se va face duminică, între orele 8.00 şi 9.30, în zona de start / sosire. Kitul de participare al copiilor conţine: Buff Beach Race XCO, Voucher discount 10% Trisport Concept Store, Medalie de participare, Baton Isostar, Număr de concurs si Cip unic de cronometrare. Kitul de participare al adulţilor conţine în plus Vesta Wintex Bellotto cu inserţii reflectorizante şi Doza Ciuc Natur Radler.
Organizatorii au pregătit premii în bani şi diverse produse. Festivitatea de premiere este programată la ora 14.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii