Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beach Race Xco, un concurs unic Adulţii şi copiii se întrec la ciclism pe plaja Modern din Constanţa

ro

23 Apr, 2016 00:00 1502 Marime text
Plaja Modern din Constanţa găzduieşte, duminică, a treia ediţie a Beach Race Xco, singura competiţie de ciclism MTB din România care se desfăşoară pe nisip. Întrecerea este organizată de ACS AndoVelo, în parteneriat cu DJTS Constanţa, Asociaţia Sportivă SanaSport şi Smartatletic, şi e înscrisă în calendarul Federaţiei Române de Ciclism. Concursul va avea două curse, cea destinată adulţilor şi, în premieră, cea rezervată copiilor.
 
Primii vor pleca în cursă copiii, startul fiind programat la ora 10.00, pe un traseu special, integral pe nisip, care va fi structurat în funcţie de vârsta concurenţilor. Astfel, în întrecerea băieţilor, cei cu vârste între 5 şi 7 ani vor parcurge o tură de 500 de metri, cei cu vârste între 8 şi 10 ani, două ture de câte 500 de metri, iar cei cu vârste între 11 şi 13 ani, trei ture de câte 500 de metri. În întrecerea fetelor, se vor parcurge două ture de câte 500 de metri, indiferent de vârstă.
 
O oră mai târziu, de la ora 11.00, se va pleca în cursa pentru adulţi, care se vor întrece pe distanţa de 40 de kilometri, urmând să parcurgă zece ture pe un traseu cu o lungime de patru kilometri, împărţit jumătate pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Diferenţa de nivel va fi de aproximativ 50 de metri.
Startul atât în cursa copiilor, cât şi în cea a adulţilor se va da din al doilea golf al plajei Modern, din apropierea toboganului de apă. Ridicarea kiturilor de participare se va face duminică, între orele 8.00 şi 9.30, în zona de start / sosire. Organizatorii au pregătit premii în bani şi produse, oferite de sponsorii concursului.
 
Felix Rizea este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna” Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii