Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:45 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat la „Bucharest Forum 2018”

ro

10 Oct, 2018 16:54 626 Marime text
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat astăzi 10 octombrie, la „Bucharest Forum 2018”, activitate aflată la a şaptea ediţie, organizată de Institutul Aspen România, desfăşurată anul acesta la Cercul Militar Naţional şi având ca temă „When East meets West: Collision, Collusion or Cooperation?”, conform SMA. 

„Există o evidentă relevanţă atunci când coliziunea, complicitatea sau cooperarea apar în analiza cu privire la mediul de securitate european. În plus, se poate argumenta că în Europa de Est toate trei conceptele coexistă într-un paradox mai degrabă strategic. Cu toate acestea, vreau să subliniez importanţa angajamentului, consider că are o mare relevanţă pentru condiţiile actuale şi viitoare ale mediului de securitate regional. Recent, în cadrul Summit-ului NATO, a fost recunoscută contribuţia importantă a României ca furnizor de securitate şi au fost salutate evoluţiile importante ale capabilităţilor militare române.

De asemenea, începând cu luna ianuarie a anului viitor, România îşi va asuma preşedinţia UE şi va fi nevoie de angajament şi determinare pentru a stimula energiile europene în abordarea unei game vaste de domenii şi dimensiuni actuale şi viitoare. Fără îndoială, România are, în ecuaţia timp-spaţiu, două atribute importante pentru viitorul mediu european de securitate, un pivot relevant în Europa de Est şi în bazinul Mării Negre şi o ancoră de stabilitate trans-atlantică […]” a subliniat generalul Nicolae Ciucă în cadrul panelului „Vortex european de securitate”.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii