Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Colegiului Prefectural. Se discută subiectele importante ale momentului în Constanța

ro

27 Oct, 2016 13:43 1485 Marime text
Astăzi, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, în urmă cu puţin timp, a început şedinţa Colegiului Prefectural. 
 
Adrian Rapotan, de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa, va prezenta Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2016-2017.
 
De asemenea, Magdalena Tiţă, director Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, va vorbi despre colaborarea Direcţiei Judeţene de Cultură Constanţa cu autorităţile administraţiei publice locale, în vederea protejării, conservării şi restaurării monumentelor istorice, dar şi despre acţiuni ale DJC Constaţa pentru cunoaşterea valorilor patrimoniale ale judeţului şi inventarierea cladirilor cu valoare istorico-arhitecturală deosebită.
 
Comisarul şef de poliţie Marius Cristian Oprişan va prezenta un raport cu privire la activitatea desfăşurată de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Pe de altă parte, Claudiu Teliceanu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, va prezenta strategia pentru sport 2016 – 2032, în timp ce Buzoianu Stoian, împuternicit şef serviciu – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, strategia naţională anticorupţie 2016-2020.
         
Încă de la începutul şedinţei, s-a precizat că a fost stabilit planul pentru vreme rece pe timpul codurilor meteo, iar o hartă a judeţului Constanţa va fi marcata cu utilaje grele pentru sprijinul situaţilor de vreme rece.

 
În altă ordine de idei, Magdalena Tiţă, director Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, a spus că anul acesta se va finaliza inscripţionarea clădirilor de patrimoniu. De asemenea, în cadrul şedinţei a fost atins şi subiectul Capidava. S-a spus că se aşteaptă rezultatele comisiei de la Ministerul Culturii.  

Totodată, comisarul Oprişan a anunţat că se vor derula proiecte antidrog în şcoli. „Ne axăm pe grupa de vărstă 15-17 ani”, a spus Oprişan.

Mai multe informaţii despre subiectele prezentate în şedinţă puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii