Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat George Ciamba, prezent la Forumul pentru Drepturi Fundamentale

ro

27 Sep, 2018 19:29 1065 Marime text
 Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat astăzi, 27 septembrie 2018, ca vorbitor în cadrul sesiunii de încheiere a Forumului pentru Drepturi Fundamentale, care s-a desfășurat la Viena, în perioada 25 – 27 septembrie 2018.

La evenimentul din acest an, dedicat temei apartenenței (”Belonging”) au participat factori de decizie de la nivelul Uniunii Europene și statelor membre, reprezentanți ai societății civile, reprezentanți ai comunităților religioase, creatori de conținut din domeniul social media, artiști, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat George Ciamba a subliniat importanța coordonării eforturilor pentru protejarea și promovarea drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii, în actualul context dominat de provocări constante la adresa drepturilor fundamentale.

Referindu-se la concluziile directorului Agenției pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) cu privire la lucrările Forumului, a remarcat importanța unei educații inclusive ca premisă pentru integrarea socială și a semnalat, totodată, necesitatea asigurării oportunităților egale și a condițiilor de muncă echitabile, atrăgând atenția asupra cazurilor de exploatare prin muncă.

Oficialul român a evidențiat, totodată, importanța menținerii unității Uniunii prin tratamentul egal și asigurarea accesului egal la drepturile cetățenești pentru toți cetățenii UE, încurajând, astfel, sentimentul de apartenență a acestora și identitatea lor europeană.

Secretarul de stat George Ciamba s-a referit la tendințele discriminatorii și xenofobe îngrijorătoare de la nivelul Uniunii, inclusiv din mediul online, care riscă să stimuleze un sentiment de separare între cetățenii Uniunii. A subliniat importanța unor măsuri puternice și eficiente în combaterea discursului motivat de ură mai ales în spațiul politic, având în vedere apropierea alegerilor pentru Parlamentul European din 2019.

Totodată, a subliniat importanța combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării, ca premisă pentru o informare corectă a cetățenilor cu privire la temele de actualitate pe agenda europeană.

Referindu-se la prioritățile viitoarei Președinții române a Consiliului UE, a subliniat rolul de mediator imparțial pe care România și-l va asuma pentru avansarea dezbaterilor la nivel european și a evidențiat prioritatea acordată coeziunii ca valoare europeană comună.

În context, George Ciamba a reiterat interesul și angajamentul părții române pentru consolidarea unei cooperări fructuoase cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) în perspectiva deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii