Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din municipiul Constanța. Utilajele acționează pentru deszăpezire (galerie foto)

ro

07 Jan, 2019 10:47 1862 Marime text
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis cod galben de vânt pentru municipiul Constanța. În perioada următoare intensificările vântului vor atinge la rafală 55 – 65 km/h. Vremea se menține foarte rece, astfel că temperatura maximă va fi de -1... 0 grade, iar cea minimă de -6... -5 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge slab mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții.
 
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, pe străzile din municipiul Constanța se circulă în condiții de iarnă.

”Pentru a evita incidentele din trafic, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale” - au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

 
Pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și pentru prevenirea formării poleiului, pe străzile din municipiu se acționează în continuare cu 8 pluguri și 9 sărărițe. De asemenea, în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la intrările de la Unitatea de primiri urgențe, heliport și instituții publice se intervine pentru curățarea zăpezii cu 170 angajați ai SC Polaris M Holding și 12 persoane asistate social. Totodată, 2 ATV cu lamă acționează, în primă fază, pe trotuarele de pe principalele bulevarde din municipiului Constanța, iar mai apoi pe celelalte străzi din municipiu.
 

”Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 sau pe WhatsApp la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737552271” - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 

 
 Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii