Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:38 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase polițiști români, în misiune de suport operativ în Cehia

ro

10 May, 2019 17:59 491 Marime text
Șase polițiști români se află în misiune de suport operativ în Cehia, în perioada mai – iulie a.c, informează Poliția Română. 

Aceștia acordă asistenţă și facilitează interacțiunea dintre cetățenii români și autoritățile statului ceh.

De asemenea, printre sarcinile pe care le au de îndeplinit polițiștii români se numără și  participarea la activități de patrulare în cadrul echipelor comune de cooperare  cu reprezentanți ai Prezidiului de Poliție al Republicii Cehe, în scopul prevenirii și combaterii oricăror forme de infracţionalitate, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în zonele industriale de pe teritoriul acestui stat.

„Misiunea în Cehia a polițiștilor români este o premieră și se desfășoară la solicitarea partenerilor, în baza unui Protocol încheiat între Inspectoratul General al Poliției Române și Prezidiul de Poliție din Republica Cehă pentru formarea unor echipe comune de cooperare” - au mai transmis reprezentanții Poliției Române.


Informații de background:

În prezent, 23 de polițiști români se află în misiuni de suport operativ pe teritoriul a 6 state, respectiv Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Elveția, Italia, Germania și Cehia.

Sursa foto: Poliția Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii