Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvarea vine în curând cu... motocicleta!

ro

07 Oct, 2015 21:03 1563 Marime text
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat astăzi că va implementa în scurt timp un proiect prin care vor fi achiziționate mai multe motociclete SMURD pentru a se scurta timpul de intervenție la urgențe având în vedere traficul aglomerat.
 
Până atunci însă, Arafat a declarat, într-o conferință de presă, că SMURD are în dotare, de astăzi, cinci motociclete noi de intervenție de prim ajutor pentru zonele aglomerate, care vor deveni operaționale de la sfârșitul lunii, astfel că flotila de motociclete a serviciului a ajuns la șapte autovehicule. Arafat a preciyat că aceste motociclete au fost achiziționate prin donații de 150.000 de euro. La această sumă s-au adăugat 3.000 de euro de la Fundația pentru SMURD, destinați pregătirii personalului, care va lucra cu aceste autovehicule.
 
Potrivit secretarului de stat, achiziționarea celor cinci noi ”motoare” presupune o creștere de minimum 200% a numărului de intervenții, în condițiile în care, din octombrie 2011 și până la începutul lui 2015, au fost realizate 380 de intervenții cu o singură motocicletă. În luna ianuarie, o a doua motocicletă a fost operaționalizată, iar până în august cele două vehicule au făcut posibilă asistența în cazul a 157 de solicitări.
 
Raed Arafat a arătat că timpul foarte scurt de răspuns al motocicletelor la intervenție, de doar 3 - 5 minute în medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute în cazul unei ambulanțe, au dovedit eficiența acestui serviciu. Existența unei flote de motociclete SMURD va face posibilă executarea de misiuni de intervenție, cu plecare aproape instantanee la solicitări și cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant.
 
O motocicletă costă 24.000 de euro și are toate echipamentele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. De asemenea, acestea vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicație. Personalul de pe motociletă este angajat ISU București cu pregătire de motociclist. În prezent sunt în curs de pregătire ultimele echipaje, fiind în total 24 de paramedici instruiți să conducă motociletele SMURD.


sursa foto: fundatiapentrusmurd.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii