Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au terminat avertizările, dar gerul rămâne

ro

30 Jan, 2014 11:11 1291 Marime text
Vremea pare că se mai îndreaptă, cel puţin din punct de vedere al ninsorilor. Joi va ninge mai puţin şi doar prin est şi sud, însă vântul încă poate depăşi la rafală 50-60 de km pe oră, în special în Banat. Gerul muşcă, însă, zdravăn.

JOI vremea va fi închisă şi în continuare rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea în estul, sudul şi local în centrul ţării. Va ninge slab cantitativ, în regiunile extracarpatice, îndeosebi în cursul zilei. Local şi temporar în regiunile sudice şi la munte şi trecător în rest, vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în Banat, unde va depăşi la rafală 50...60 km/h, iar zăpada va fi viscolită şi spulberată. În regiunile intracarpatice şi în Oltenia vor fi condiţii de ceaţă, burniţă şi izolat polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 grade în Moldova şi 4...5 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime coboară până la -20..-19 grade în estul Transilvaniei şi Moldova şi 0 grade în Dealurile de Vest.

VINERI vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă în special noaptea şi dimineaţa în sud, est şi local în centru. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse va ninge slab şi, mai ales în a doua parte a intervalului, local va fi ceaţă asociată cu chiciură. În vest, nord-vest şi centru înnorările vor fi temporare, dar va fi ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă, favorizând poleiul. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, nord-estice şi temporar în rest, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi în zona montană, unde temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -15...-14 grade în Moldova şi 3...4 grade în Dealurile de Vest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii