Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au îmbrăcat în preoți și au cerut bani pentru săraci. Nu le-a mers mult timp!

ro

22 Feb, 2016 18:27 1918 Marime text
 
Unii au o imaginație bogată atunci când vine vorba despre înșelătorii. O metodă aparent nouă de înșelătorie a făcut, în ultimele zile, victime la Vaslui. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui au primit două sesizări din partea unor persoane care au reclamat faptul că au fost înșelate de falși preoți.

Ce se întâmpla? Anumite persoane pretindeau că sunt preoți și cereau bani, produse alimentare și îmbrăcăminte pentru familii nevoiașe contactau victimele, alese din rândul oamenilor despre care se știa că au o situație financiară bună. Pentru a nu da de bănuit, cei care sunau solicitau, de obicei, sume mici de bani și foloseau, atunci când se recomandau, numele unor preoți foarte cunoscuți, printre care și cel al protopopului de Vaslui, Adrian Chirvasă.
 
Mai mulți directori de instituții, medici sau profesori, au răspuns, se pare, solicitărilor venite din partea presupușilor preoți. Reprezentanții IPJ Vaslui recomandă cetățenilor ca, în cazul în care sunt apelați telefonic de astfel de persoane, să nu răspundă solicitărilor de a depune sau transmite bani, indiferent de motivul invocat. Astfel de recomandări au fost făcute și de preoții vasluieni, care, după slujbele de duminică, le-au cerut enoriașilor să nu se lase păcăliți și au precizat că toate acțiunile umanitare organizate în numele Bisericii sunt făcute la vedere, în cadrul lăcașelor de cult și nu sunt anunțate telefonic.



sursa foto: gazetaromanească.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii