Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au deschis secţiile de votare din Constanţa

ro

29 Jul, 2012 11:11 1358 Marime text

Astăzi, are loc referendumul pentru demiterea preşedintelui României. Spre deosebire de alte scrutine, la cel din 29 iulie programul a fost modificat. Astfel, cetăţenii cu drept de vot pot vota începând cu ora 07.00, ora deschiderii urnelor, până la ora 23.00, ora oficială a închiderii urnelor. Buletinul de vot conţine o singură întrebare, anume „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?". Cei care sunt de acord cu demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu vor vota „da", cei care se opun demiterii vor vota „nu".

Secţii noi de votare

La nivelul judeţului Constanţa vor exista 566 de secţii de votare, cu 34 mai multe faţă de cele amenajate pentru alegerile locale din 10 iunie. Amintim că cele 34 de noi secţii de votare sunt organizate pe litoral, în hoteluri, autoserviri şi parcuri acvatice, fapt fără precedent.

Cât despre numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale permanente în judeţul Constanţa, acesta este de 629.800. La referendumul de duminică pot vota cetăţenii care au împlinit 18 ani până în ziua votării, excepţie făcând acele persoane care şi-au pierdut drepturile electorale în urma unei condamnări judecătoreşti, precum şi persoanele puse sub interdicţie din cauza unor afecţiuni psihice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii