Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rutierişti cercetaţi pentru luare de mită şi alte infracţiuni

ro

01 Feb, 2017 11:12 1716 Marime text
Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, în dosarul penal privind fapte de corupție săvârșite de lucrători din cadrul IPJ Galați – Serviciul Politiei Rutiere și Biroul Poliției Rutiere  - Municipiul Tecuci, aseară, 31 ianuarie a.c. au fost dispuse măsuri de reținere pentru 24 de ore față de 5 polițiști, iar față de alți 2 s-a dispus măsura controlului judiciar.

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare față de 7 lucrători de poliție rutieră, ceilalți 4 având calitatea de suspect. De asemenea, un număr de 3 persoane contraveniente au calitatea de suspect.
Reamintim că, în cursul zilei de ieri, pentru administrarea probatoriului în cauză, au fost realizate 12 percheziții domiciliare și puse in aplicare 15 mandate de aducere. Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins și primit diverse sume de bani de la conductori auto identificați săvârșind diverse contravenții în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise și, implicit, să aplice amenzi mai mici.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.
Alături de ofițerii DGA, la percheziții au participat și lucrători ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, precum și lucrători ai IGJR – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și I.J.J. Galați. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii