Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă Rus își cere scuze la final de mandat

ro

25 Jun, 2015 23:16 1754 Marime text
Ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, a postat pe site-ul ministerului o scrisoare deschisă în care se adresează cetăţenilor cu formula "Dragi români" şi îşi cere iertare, la final de mandat, pentru cuvintele folosite referitoare la românii din străinătate.
"Dragi români, În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. Atât în activitatea mea desfăşurată în exercitarea funcţiei publice, dar şi în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acţiunii, mai puţin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferinţă multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înţeles să îmi dau demisia. Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiţi să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune pentru ei şi pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred şi gândesc. Pentru mine, românii din interiorul şi din afara graniţelor fac parte din naţiune, au aceleaşi drepturi şi le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut şi înţeleg drama celor plecaţi departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am şi prieteni, care lucrează în ţările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenţia mea să jignesc ori să rănesc pe cineva. Cred, totuşi, că o neglijenţă în exprimare nu poate şterge aproape două decenii de activitate politică onestă", afirmă Rus.
El arată că, în calitate de ministru al Transporturilor, a încercat să creeze, printre altele, oportunităţi pentru români de a reveni să lucreze în ţară, alături de familiile lor iar Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate şi aminteşte că, timp de trei ani, ca ministru de Interne, a iniţiat şi dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetăţenii români care circulă în spaţiul Uniunii Europene.
Rus îşi încheie scrisoarea spunând că este momentul ca România să aibă o altă generaţie de politicieni şi face apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atraşi, să devină noua generaţie de politicieni care îşi va construi singură destinul şi o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă şi alte milioane nu vor fi nevoiţi să pribegească prin lume.
Amintim că Ioan Rus a demisionat în urmă cu două săptămâni, după ce a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii