Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 02 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ROMATSA despre incidentul aviatic de la Cluj-Napoca

ro

07 Jan, 2016 15:48 1405 Marime text
 
Reprezentanții ROMATSA au transmis oferit într-un comunicat informații despre incidentul aviatic de la Cluj-Napoca. Astfel, ei au transmis faptul că piloții au fost informați de către controlorii de trafic aerian că pista este contaminată cu zăpadă umedă de 3 mm şi are un coeficient de frânare mediu. 
 
„La ora 7:52, controlorii de trafic aerian ROMATSA, au informat piloţii aeronavei care executau manevra de apropiere că pista este contaminată cu zăpadă umedă de 3 mm şi are un coeficient de frânare mediu. La ora 08:00 aeronava Blue Air a aterizat”, potrivit aceleiași surse.
   
Un alt lucru subliniat de ROMATSA a fost acela că instituția nu are niciun fel de atribuţii privind curăţarea pistei şi nici stabilirea stării acesteia.
 
„Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au respectat procedura de comunicare cu echipajul aeronavei şi personalul aeroportului privind informarea legată de disponibilitatea pistei şi nu au intervenit în activitatea de curăţare a pistei de către aeroport”, conform comunicatului.
 
Vă reamintim că astăzi o aeronavă cu 110 pasageri la bord a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă, la Cluj-Napoca.
 
 

Sursa foto: ancheteonline.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii