Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știință Robotul Philae a "contactat" Pământul

ro

14 Jun, 2015 16:49 1570 Marime text
 
Robotul Philae, care a ajuns în noiembrie pe suprafaţa cometei Ciuriumov - Gherasimenko, dar a încetat ulterior să comunice, bateriile sale fiind descărcate, s-a "trezit" şi a contactat Pământul, potrivit unui anunţ făcut, duminică, de Agenţia spaţială europeană (ESA), informează bbc.com.   
 
Micul robot Philae, pasager la bordul sondei spaţiale Rosetta timp de zece ani, a atins suprafaţa cometei Ciuri după o coborâre liberă de şapte ore, la peste 510 milioane de kilometri de Terra.
 
După câteva "sărituri" pe suprafaţa cometei, Philae a ajuns într-o zonă umbroasă, lucru care a împiedicat panourile solare să încarce bateriile şi să permită robotului să îşi continue munca de cercetare. Astfel, în 15 noiembrie, Philae a început să hiberneze.
 
De atunci, cometa a început să se apropie de Soare şi Philae a reuşit să îşi încarce bateriile şi să se "trezească", potrivit BBC.
 
Pe blogul său, ESA a anunţat că Philae a reuşit să contacteze Pământul, prin intermediul sondei spaţiale Rosetta, pentru 85 de secunde. Acesta este primul contact realizat de Philae de când a intrat în hibernare, în luna noiembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii