Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Cazanciuc, critici la adresa CSM

ro

02 Jun, 2015 14:25 671 Marime text
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, rugat să comenteze afirmaţiile politicienilor, în spaţiul public, despre Justiţie, a atras atenţia că nu le poate cere politicienilor să fie mai rezervaţi în declaraţii în condiţiile în care un magistrat CSM critică celelalte puteri ale statului, potrivit romanialibera.ro. 

„Pe de altă parte, este foarte dficil să ceri să aibă acestă rezervă când, spre exemplu, un membru al CSM critică celelalte puteri ale statului, spunând, de exemplu, că se emit prea multe ordonanțe de urgență. Este o declarație eminamente politică, în condițiile în care acest guvern a emis până acum cele ma puține ordonanțe de urgență și, în mod cert, acest tip de declarație politică nu ar trebui să se regăsească din partea unui membru al CSM. Nu ajută în niciun caz la dialogul dintre instituții”, a declarat ministrul Justiției. 

Cazanciuc se referea la judecătorul CSM, Cristi Dănileţ, care a criticat într-o scrisoare deschisă demersul lui Tăriceanu prin care a cerut demiterea preşedintei ÎCCJ şi şefei DNA. Cu acest prilej, Dănileţ a criticat şi ordonanţele de urgenţă date de Guvern. 

„M-aş bucura să militaţi pentru acest principiu şi pentru a preveni ca autorităţile locale să adopte reglementări nelegale (cum ar fi cele privind ridicarea de către firme private a autoturismelor parcate nelegal), sau ca Guvernul să adopte ordonanţe neconstituţionale (suntem ţara în situaţie de urgenţă la fiecare trei zile), sau ca Parlamentul să adopte legi contrare reglementărilor UE (cum ar fi cea privind taxa de primă înmatriculare devenită taxă pe poluare şi transformată în timbru de mediu)", a subliniat judecătorul.


Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii