Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune festivă a procurorilor generali ai Curților de apel. Cine a participat la eveniment

ro

16 Nov, 2018 21:44 1361 Marime text
În cursul zilei de azi, 16 noiembrie 2018, la Alba Iulia, a avut loc Reuniunea festivă a procurorilor generali ai curților de apel, cu participarea procurorilor din Republica Moldova, organizată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Evenimentul  a avut loc în contextul desfășurării conferinței ”Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne”, manifestare organizată de către Consiliul Superior al Magistraturiila Alba Iulia, în Sala Unirii.

În alocuțiunea susținută în deschiderea evenimentului, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ),  Augustin Lazăr – evocând celebrarea împlinirii unui secol de la înfăptuirea celui mai important act din istoria românilor, Marea Unire de la 1 decembrie 1918– a subliniatcontribuţia  determinantă a justiţiei, a magistraţilor români, judecători şi procurori, la succesul realizării unificării juridice – în plan judiciar, legislativ şi cel al regimului profesiilor.

Procurorul general al PÎCCJ și-a exprimat speranţa că justiţia românească independentă şi imparţială va contribui pe mai departe la consolidarea în ţara noastră a democraţiei, statului de drept şi a drepturilor omului, precum şi la integrarea deplină a României în Uniunea Europeană.

La eveniment au luat, de asemenea, cuvântul  Codruț Olaru, vicepreședintele Consiliului Superior  al Magistraturii,  Angela Motuzoc, procuror - Consiliul Superior al Procurorilor  din Republica Moldova, Liana Nani, procuror - Procuratura Generală a Republicii Moldova, Nicolae Pârau, procuror - Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Procurorul general al Republicii Moldova,  Eduard Harunjen, a transmis participanților la eveniment un mesaj în care și-a exprimat recunoştinţa pentrudisponibilitatea manifestată de autorităţile române de a sprijiniconstant realizarea reformei Justiţiei din Republica Moldova şieforturile de consolidare a legăturii istorice dintre cele două maluriale Prutului.

Totodată, procurorul general Eduard Harunjen și-a declarat convingerea că relaţiile dintre Procuratura Republicii Moldova şi Ministerul Public Român vor cunoaşte, şi în anii care vin, o evoluţie ascendentă, în interesulasigurării respectării Legii.

La finalul festivității, Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, a evocat cooperarea optimă existentă între Ministerul Public și instituția pe care o conduce, pentru recuperarea și protejarea bunurilor aparținând patrimoniului cultural național al României.

În contextul evenimentului, procurorii prezenți au participat și la vernisajul expoziției privind rezultatul cercetărilor arheologice ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii