Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectiva naţională Constanţa, printre oraşele pro-Arafat

ro

14 Jan, 2012 17:58 1225 Marime text
Câteva sute de oameni s-au strâns sâmbătă în Piaţa Universităţii pentru a-l susţine pe fondatorul SMURD, Raed Arafat. Noi manifestări au loc şi în alte oraşe din ţară: Cluj Napoca,  Sibiu, Tîrgu Mureş, Timişoara, Oradea, Constanţa, Deva, Ploieşti, Craiova, Iaşi. Ca şi vineri, treptat protestele pro-Arafat se transformă în manifestaţii anti-Băsescu, anti-Guvern, anti-PDL. 

"Mâine la două, mâine la două!". Asta au scandat vineri seară printre altele participanţii la mitingul de protest de la Palatul Cotroceni. Iar o parte din cei prezenţi vineri să-l susţină pe Raed Arafat şi SMURD s-au ţinut de cuvânt.

Câteva sute de oameni s-au strâns sâmbătă în Piaţa Universităţii pentru a protesta din nou contra modului în care actuala Putere vrea să reformeze sistemul de sănătate.

"Faptul că ieri Traian Băsescu a retras această lege este prima victorie. Societatea românească  dărâmă mituri, că noi nu putem face nimic, miturile astea au început să cadă", a declarat pentru Realitatea TV unul din cei prezenţi sâmbătă la proteste.

În urma mitingului neautorizat de vineri de la Palatul Cotroceni, Jandarmeria a identificat 13 participanţi, aceştia urmând să fie amendaţi.

Citeşte şi HIP-HOP pentru SMURD: Nu desfiinţaţi nimic, vă desfiinţăm noi pe voi!

Jos Băsescu!, la Cluj Napoca

Aproape o sută de persoane participă, sâmbătă, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, la un miting de susţinere a lui Raed Arafat, ele solicitând întoarcerea acestuia la Ministerul Sănătăţii şi strigând "Jos Băsescu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele aproape o sută de persoane s-a adunat în jurul orei 14.00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, susţinând că au fost invitate la manifestare prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Participanţii la acţiune au steaguri tricolore şi pancarte cu diverse mesaje, printre care: " La toamnă lacrimile vor fi portocalii", "România a votat la sănătate Arafat", "Nu puneţi cătuşe democraţiei", "Respect Raed Arafat", "Am încredere în Raed Arafat", "Sănătatea nu trebuie să devină un obiect de lux", "Pro Arafat, pro România", "La revedere domnule Băsescu", "Jos dictatorul, jos javra ordinară".

Totodată, oamenii strigă "Jos Băsescu", "Băsescu demisia, "Arafat nu uita noi suntem de partea ta, "Anticipate, nu comasate", "Arafat respectat şi Băsescu arestat" "Clujul nu e PDL", "Hoţii, hoţii".

"Am venit pentru a-l susţine pe Raed Arafat, pe care îl vrem înapoi în Ministerul Sănătăţii. Legile în România trebuie făcute de specialişti, nu de politruci", a spus unul dintre participanţii la manifestare.

La miting sunt prezenţi şi mai mulţi membri ai PNL şi PSD, dar şi Alice Rotta, cea care protestase, anul trecut, timp de mai multe zile, în faţa sediului PDL Cluj, având două pancarte agăţate de gât pe care scria "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul Boc". Alături de Alice Rotta este şi soţul ei, omul de afaceri Răzvan Rotta. La acţiune participă şi preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Mircea Bârsan.

Revoluţionarii, în stradă la Timişoara

Aproximativ o sută de persoane, majoritatea revoluţionari, participă, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la un protest de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, ele scandând "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 14.00 în Piaţa Victoriei din Timişoara, având steaguri tricolore şi coli A4 pe care scrie "Pro Arafat" şi "Jos taxa auto". Majoritatea celor aproximativ o sută de manifestanţi sunt revoluţionari.

Printre manifestanţi se află şi câteva persoane care au venit pe picioroange şi poartă pe spate steaguri tricolore.
Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Ieşi din ţară javră ordinară", "Jos Guvernul Boc".

Manifestarea este una autorizată deoarece revoluţionarii au primit acordul Primăriei Timişoara să organizeze proteste în Piaţa Victoriei, în fiecare zi, între orele 14.00 şi 17.00, până în 22 ianuarie.

Proteste şi la Tîrgu Mureş

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Ceasul floral din centrul municipiului Tîrgu Mureş, ele susţinând că sunt nemulţumite de nivelul de trai şi de modul cum s-a comportat preşedintele Traian Băsescu cu Raed Arafat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele aproximativ 40 de persoane s-au adunat, în jurul orei 14.30, la Ceasul floral din centrul municipiului Tîrgu Mureş. Ele nu au pancarte şi nu strigă, afirmând că au a venit în centru pentru că sunt nemulţumite de nivelul de trai, de preţul medicamentelor, de faptul că nu se găsesc medicamente şi pentru a-l susţine pe Raed Arafat.

Mai mulţi dintre participanţii la manifestare au declarat că preşedintele Traian Băsescu a greşit faţă de Raed Arafat.
"Ar trebui să recunoască că a greşit şi să îşi ceară scuze, ar trebui să îl repună în funcţie pe domnul Arafat sau chiar ca prim-ministru", a spus unul dintre participanţi. Oamenii discută în grupuri, printe ei aflându-se şi revoluţionari.

Sibiu: Jos Guvernul!

Câteva zeci de persoane participă, sâmbătă, în Piaţa Mare din Sibiu, la un miting de protest, ele scandând lozinci împotriva Guvernului şi preşedintelui Traian Băsescu şi cerând alegeri anticipate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câteva zeci de persoane, majoritatea pensionari, s-au strâns, sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Mare din Sibiu, scopul anunţat iniţial fiind de a-l susţine pe Raed Arafat. Protestatarii au însă foi pe care se poate citi "Demisia Guvernului", "Să trăiţi bine cu PDL", "Vrem politicieni responsabili" şi scandează "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul".

Totodată, participanţii la miting strigă "Vrem dreptate pentru sănătate", "Sănătate pentru toţi, nu doar pentru hoţi" şi "Nu vrem comasate, vrem anticipate". Unul dintre participanţi poartă o geacă pe care scrie "Destul cu PDL! Vrem alegeri!".

Aproximativ o sută de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Unirii din municipiul Oradea, la o manifestare de susţinere a lui Raed Arafat, acestea având pancarte pe care scria "Sănătate, NU moarte", "Demisia Guvernului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ o sută de persoane s-a strâns, sâmbătă, în jurul orei 14.00, la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea, pentru a-l susţine pe Raed Arafat, acţiunea fiind iniţiată pe Facebook de un asistent al SMURD Oradea, de la care însă acesta a lipsit.

"Am aflat de la televizor şi am venit aici pentru că vreau o schimbare", a declarat o orădeancă. Ea a spus că, deşi nu prea a înţeles prevederile din proiectul Legii sănătăţii, ştie doar că este de rău pentru români. "Din câte am înţeles, nu e spre binele poporului, care e şi aşa sărac. Sistemul de urgenţe, după câte am înţeles, funcţionează foarte bine, că nu sunt nici acolo foarte mulţi bani, e adevărat. Dar oricum e mai bine de când cu SMURD. Arafat ar trebui adus din nou în sistem. El are viziune şi ar putea da un impuls, să se ţină cont şi de părerea românilor", a spus femeia, care s-a declarat dezamăgită că alţi orădeni nu au participat la protest şi că "poporul nu este unit" la greu.

Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum "Sănătate, NU moarte", "Demisia Guvernului", "Vrem democraţie, nu dictatură", "Jos Băsescu". 'Vrem ca această lege a sănătăţii să se facă de profesionişti din domeniu. S-a suspendat deocamdată, nu ştiu dacă de teamă sau nu... Legea trebuie făcută de legislativ, dar trebuie să se ţină cont de populaţie", a declarat Gheorghe Manicea, un revoluţionar.

Manifestarea, care a durat aproximativ 45 de minute, a fost supravegheată de un echipaj al jandarmilor.

100 de oameni la Ploieşti

Aproape 100 de persoane au protestat, sâmbătă, la Ploieşti, în faţa Palatului Administrativ, unde îşi au sediul autorităţile locale, începând cu ora 15.10, manifestanţii cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri anticipate, transmite corespondentul NewsIn.

Miting la Deva

Aproximativ o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Deva, cu 50 de autoturisme, la un protest pentru susţinerea lui Raed Arafat, ele traversând cu maşinile municipiul şi claxonând în faţa sediului PDL Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, aproximativ o sută de persoane s-au adunat în parcarea unui centru comercial de la marginea Devei şi au pornit cu aproximativ 50 de autoturisme spre centrul municipiului, protestând astfel faţă de proiectul Legii sănătăţii şi susţinându-l pe Raed Arafat.

"Şoferii au claxonat şi aveau pe maşini lipite fotografii cu Raed Arafat. Protestul a fost spontan, nu au fost incidente, iar circulaţia nu a fost blocată", a spus Răducu. Coloana de autoturisme a traversat centrul municipiului Deva, trecând prin faţa sediului PDL Hunedoara, unde şoferii au claxonat, apoi prin apropierea Prefecturii.

Protestul a durat aproximativ o jumătate de oră.
 
Sursa: Realitatea Tv 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii