Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recrutarea se făcea şi la Constanţa Grupare infracţională suspectată că transporta cetăţeni români în Emiratele Arabe Unite, destructurată de DIICOT

ro

28 Apr, 2014 19:44 1313 Marime text
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au destructurat o grupare infracțională  ai cărei membri sunt suspectați că au recrutat, transportat și exploatat 22 de cetățeni români în Emiratele Arabe Unite, unde i-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.
           Începând cu ianuarie 2014, procurorii și polițiștii implicați în instrumentarea cazului au documentat activitatea infracțională a patru persoane față de care există suspiciunea că au comis infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, supunerea la muncă forțată sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
         Din materialul probator administrat în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie – decembrie 2013, membrii grupării infracţionale, trei români - Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu și Grigorescu Theodor Costin - şi cetăţeanul italian Galli Ilario Ivano, cu vârste între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română, în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.
        Conform ordonanței procurorului DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că recrutarea s-a realizat prin intermediul unei societăţi comerciale, cu sediul în  Timişoara, administrată de cetăţeanul italian, prin postarea anunţurilor pe site-uri online sau publicarea în ziare locale din judeţele, Alba, Constanţa, Dolj, Timiş şi Harghita.
           Victimelor – 22 identificate până în prezent - le era prezentată o ofertă de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate și cazare într-un loc decent. Numai că, potrivit anchetatorilor, odată ajunse în Dubai persoanele erau cazate în condiții improprii și nu erau renumerate pentru serviciile prestate.
         Trei din cele patru persoane au fost reținute, astăzi, pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului  D.I.I.C.O.T., fiind introduse în Arestul I.P.J. Timiş. Acestea urmează să fie prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
         Autoritățile judiciare continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane.
          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o condiție obligatorie pentru formularea propunerii de arestare preventivă. Pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii