Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:04 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia Ministerului Afacerilor Interne referitor la afirmaţiile lui Dumitru Coarnă privind pensiile militare

ro

30 Jul, 2017 14:25 11842 Marime text
În urmă cu puţin timp pe pagina de Facebook a Ministerului Afecerilor Interne a fost publicat un comunicat de presă pe care îl redăm integral. 

Referitor la afirmațiile liderului sindical Dumitru Coarnă, precizăm următoarele:

Toți angajații MAI care au ieșit la pensie în ultimii ani, indiferent de vârsta acestora, au încetat raporturile de serviciu cu respectarea prevederilor actualei legi privind pensiile militare și statutele profesionale.

Au existat situații în care personalul a ieșit la pensie la vârste cuprinse între 40 și 45 de ani. În toate aceste cazuri, s-au îndeplinit însă condițiile legale de pensionare și s-a respectat voința angajatului care îndeplinea aceste condiții.


Referitor la consilierul ministrului, Alina Popescu, menționăm că aceasta a fost eliberată din funcție și pusă la dispoziție în luna iunie, ca urmare a încetării mandatului demnitarului – odată cu schimbarea Guvernului Grindeanu.

La acel moment, aceasta a optat pentru a ieși la pensie, în condițiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul polițistului, vârsta acesteia fiind de 44 ani și 7 luni.


Ulterior, în luna iulie, după numirea noului Guvern, persoana a fost încadrată în funcția de consilier al ministrului, ca personal contractual, în condițiile Ordonanței 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală.

În ceea ce privește o eventuală decizie a Guvernului care să limiteze aceasta situație de ieșiri masive la pensie la vârste tinere din partea angajaților sistemului de siguranță și securitate națională, MAI apreciază că o astfel de inițiativă nu se poate face cu aplicare peste noapte, așa cum susțin unii lideri sindicali.


De altfel, MAI nu a inițiat și nu are un astfel de proiect în lucru.

MAI apreciază ca orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să țină cont de interdicțiile, pericolele și riscurile specifice funcțiilor pe care le îndeplinesc angajații din sistemul de ordine și siguranță publică.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • COGEACAI METIN 30 Jul, 2017 15:04 M.A.I NU ARE INITIATIVE SI PROIECTE. MAI PARDON,PERSOANELE DIN CONDUCERE NU AU INITIATIVE SI PROIECTE.ASCULTA DECAT ORDINE SI EXECUTA.VEZI DISPONIBILIZARILE , VEZI ...REANGAJARILE, O VRAJEALA, O ....MA ROG CA EI SA FII IESIT LA PENSIE CA URMARE A ARANJAMENTULUI PE CARE L- AU AVUT PRIVIND PENSIILE LOR.ASTA SA FIE TOATA PAGUBA DAR SA DISPARA DIN SISTEM.DOAMNE AJUTA.