Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răţoiul care a încântat copilăria atâtor generaţii face 80 de ani

ro

12 Mar, 2014 17:36 6131 Marime text
aniversare, donald duck, disneyDonald Duck, renumitul personaj creat de Walt Disney, împlineşte oficial, pe data de 13 martie 2014 venerabila vârstă de 80 de ani. 
) Şi-a făcut pentru prima oară apariţia pe ecrane în desenul animat intitulat “Găinuşa Înţeleaptă” pe data de 9 iunie 1934, iar de atunci şi până în prezent a încântat generaţii întregi de copii şi adulţi cu giumbuşlucurile lui. 
Singur sau alături de prieteni precum: Goofy, Pluto, Daisy Duck, nepoţii lui Huey, Dewey şi Louie, Scrooge McDuck şi mulţi alţii, chiar şi Mickey Mouse, a distrat şi a educat nenumăraţi copii pe parcursul aventurilor sale.
aniversare, donald duck, disneyEste personajul Disney cu cele mai multe apariţii pe micile şi marile ecrane, având roluri în 178 de filme de animaţie, iar în acelaşi timp a devenit unul dintre cele mai publicate personaje de benzi desenate şi cărţi pentru copii, depăşit numai de Superman, Batman, Spider-Man și Wolverine.
 
A avut de asemeni mai multe apariţii în jocuri video cu diferite teme, întruchipând tot felul de personaje foarte diverse.
 
De cele mai multe ori, animaţiile cu Donald, încearcă să înveţe privitorii că anumite trăsături de caracter te pot afecta în mod negativ, arătând ce se întâmplă cu acesta atunci când îşi pierde răbdarea, se enerveză sau nu se comportă frumos cu celilalţi. În acelaşi timp creatori încearcă să îndrepte anumite defecte ale societăţii prin satiră.
 
Ulterior, Donald a devenit chiar super erou, luând o nouă identitate şi numele de „Răţoiul Răzbunător”, în aceeaşi idee, de a promova anumite valori morale. Sub această deghizare el se lupta cu nedreptăţile pe care le întâlnea într-un mod distractiv şi amuzant pentru cei mici.
 
Indiferent de ipostazele în care se afla, un lucru este cert: reuşea întotdeauna să ne facă să râdem şi a fost alături de mulţi dintre noi în copilărie şi nu numai.
 
Să le mulţumim încă o dată celor care l-au creat, l-au animat şi i-au dat viaţă pentru atâta timp pentru toate zâmbetele aduse de răţoiul cel mai cunoscut din lume şi pentru toate amintirile frumoase pe care le avem cu acesta.
 
La mulţi ani DONALD!

Surse
www.disney.go.com
www.wikipedia.org 
www.simplecodeworks.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii