Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:34 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul întocmit de șeful IGPR, Bogdan Despescu a ajuns la MAI. Ce măsuri se vor lua

ro

16 Jan, 2018 12:26 876 Marime text
MAI a primit din partea IGPR în cursul zilei de luni, 15 ianuarie 2017, 3 seturi de documente. Este vorba despre rapoartele solicitate de șeful IGPR, Bogdan Despescu la solicitarea fostului premier, Mihai Tudose:     
 
1. Raportul înaintat vineri, 12 ianuarie 2017, de șeful Poliției Române premierului Mihai Tudose. Aspectele prezentate în acest raport vor fi analizate de Corpul de Control al MAI, care desfășoară o activitate de control la Inspectoratul General al Poliției Române.
 
 2. Solicitarea de declanșare a cercetării prealabile pentru chestor Voicu Mihai Marius și chestor Nicu Dragoș-Orlando. Aceste cercetări urmează a se declanșa, conform legii și procedurilor interne.
       
3. Au fost primite 2 rapoarte ale chestor Nicu Dragoș și comisar șef Ștefan Marius, de încetare a împuternicirii pe funcțiile ocupate în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 

”Precizăm că, spre deosebire de modul în care au fost prezentate public aceste rapoarte (ca fiind rapoarte de demisie), consecințele rapoartelor de încetare a împuternicirii sunt, conform legii, acelea că respectivii ofițeri vor reveni pe funcțiile de bază, ocupate în urma câștigării concursurilor, respectiv, funcții de adjunct în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. În ceea ce privește raportul aparținând șefului Poliției Capitalei, competența legală de a se pronunța pe acesta aparține conducerii MAI. Față de raportul adjunctului, urmează să dispună conducerea Poliției Române, întrucât, potrivit legii, raporturile de serviciu ale acestuia sunt gestionate la nivelul acestei instituții” - se arată într-un comunicat al MAI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii