Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat despre tragedia de pe Siutghiol "Nu cred că piloţii se jucau" (video)

ro

13 Jan, 2015 17:39 1642 Marime text
 
La aproape o lună de la prăbușirea elicoperului SMURD în lacul Siutghiol și moartea celor 4 persoane aflate la bord, șeful Departamentului pentru situații de urgență recunoaște că a analizat și posibilitatea ca pilotul să fi făcut o eroare.
 
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a povestit la Interviurile Europa FM că, după tragedia aviatică, a fost sunat de o persoană care i-a relatat că vedea frecvent elicopterul făcând manevre ce păreau o joacă.
 
Raed Arafat spune însă că ceea ce pentru nespecialiști pare o joacă, în aviație se numește zbor de încercare. Totuși, secretarul de stat nu exclude ca pilotul să fi făcut manevre greșite.
 
În același timp, şeful Departamentului pentru situaţii de urgență face un apel la reținere publică în momentul în care în România au loc dezastre.
 
În același context, Raed Arafat a explicat că ISU Constanța se confruntă cu un deficit mare de personal, ca urmare a unei decizii luate de instanță.
 
Raed Arafat a mărturisit la Interviurile Europa FM că după accidentul de pe lacul Siutghiol, s-a gândit să-și dea demisia.
 
Pe de altă parte, oficialul MAI a explicat că Departamentul pentru situații de urgență pregătește în acest moment echipe formate din câte 50 de pompieri și personal medical pentru operațiuni de căutare salvare care să intervină în cazul unui cutremur major.
 
La nivel național, vor fi pregătite cel puțin 20 de astfel de echipe, iar pentru acest program, instituția are la dispoziție aproape 130 de milioane de euro.

Sursa: europafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii